Alle bloembollen

Ontdek de mooiste voorjaars en najaars bloembollen in deze handige categorie. Van tulpen tot narcissen en van gladiool tot dahlia. Ontdek snel ons uitgebreide bollen assortiment!

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 597

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 597

Van hoog naar laag sorteren

Bloembollen zijn zo gemakkelijk te kweken

Ze zijn erg lonend; produceren enkele van de grootste, helderste bloemen en vergen de minste inspanning. Voorjaarsbloeiende bollen kunnen veel aandacht krijgen van voorbijgangers, maar er zijn veel bloembollen die ook in de zomer en tot ver in de herfst bloeien.

Bloeiende bollen kunnen eenjarigen, tweejarigen of vaste planten zijn, die een grote verscheidenheid aan bloemen en bladeren produceren. Of u nu een ervaren tuinier bent of gewoon uw allereerste bloembed plant, bollen zouden een fundamenteel onderdeel van uw plannen moeten zijn.

Bollen werken prachtig in bloembedden of containers, en kunnen andere planten aanvullen of een verbluffend statement maken wanneer ze worden gegroepeerd. We hebben alles van tulpen en narcissen tot Aziatische lelies en van hoge statige gladiolen tot zeer geurende oosterse lelies.

Bloembollen planten in de herfst (herfst) voor voorjaarsbloei

Algemene instructie voor het planten van bloembollen voor voorjaarsbloei.

Plant bloembollen tussen half september en december. Plant uw bollen op tijd en afhankelijk van het weer (uw omgeving). Bloembollen moeten wortels hebben voordat de vorst de grond bevriest. De beworteling duurt ongeveer 3-4 weken, afhankelijk van de bodemtemperatuur. Geef in vorstgevoelige zones na het planten altijd mulch bovenop het plantgebied om te helpen beschermen. U kunt bijvoorbeeld oude bladeren gebruiken, de bladeren met wat aarde erop fixeren of veenmos gebruiken.

Bloembollen planten (duimregel) 3 x de bolhoogte diep gebruik deze richtlijn op een minimale plantdiepte.

In warmere gebieden waar de temperatuur in de winter niet onder de 10 graden Celsius komt, bewaar je je bollen tot 9 weken in de koelkast, groentevak. Bloembollen hebben een koudegolf nodig om de bloem op te bouwen en de groeicyclus te activeren. Dus in veel warmere klimaten moet je de natuur een beetje voor de gek houden. Het is prima om een ​​vochtige mulch aan te brengen, omdat het de plantlocatie vochtig en koel houdt.

Zomerbollen planten

Zomerbloembollen plant je het beste tussen eind april en eind mei, als de grond na de winter is opgewarmd. Individuele variëteiten bloeien op verschillende tijdstippen, zodat u het hele seizoen van kleur in uw tuin kunt genieten.

Maak allereerst een plan van wat je zou willen en waar, houd rekening met de verschillende bloeitijden van elke variëteit om ervoor te zorgen dat je de hele zomer lang veel verschillende bloemen tegelijkertijd in je tuin bloeit.

Zorg ervoor dat u uw bollen plant zodra u ze ontvangt, controleer of ze stevig zijn en dat gezonde, ongezonde bollen vaak zacht en licht van gewicht zijn.

De meeste zomerbollen worden graag geplant op een plek waar ze minimaal 4 uur zonlicht krijgen, zie verpakking voor de juiste informatie per soort. Plant ze in goed doorlatende grond, als uw grond slecht wordt afgetapt, kunt u de afvoer verbeteren door wat bouwzand of gruis te mengen, de bollen op een helling te planten of door een verhoogd bed te maken. Het toevoegen van goed verteerd organisch materiaal zal ook de afvoer helpen verbeteren.

Plant ze op drie keer de hoogte van de bollen en twee of drie keer de breedte van elkaar, bedek het plantgebied met wat compost. Plant hoge bollen aan de achterkant van de border en kleinere aan de voorkant.

Plant gladiolen net onder het oppervlak, omdat ze graag een ondiepe plantdiepte hebben en ze houden van zoveel mogelijk zon.

Begonia's hebben er baat bij als ze binnenshuis worden gestart, plant ze in goede compost en bewaar ze ergens warm maar zonder zonlicht totdat de eerste spruiten ongeveer 3-5 cm (1 "- 2") boven het oppervlak van de aarde zijn. kan buiten planten. Ze houden van wat schaduw en hebben vochtige en regelmatige voeding nodig.

Dahliaknollen kunnen al in april worden gestart in een voldoende grote planter, verpot ze half mei in de border, zorg ervoor dat deze originele Zuid-Amerikaanse planten voldoende zonlicht en water krijgen. Kies een plantlocatie in overeenstemming met hun groei. Cacti - Semi Cacti en Decorative Dahlia's kunnen erg groot worden en hebben misschien wat stokken nodig tijdens het opgroeien.

De dwerggroeiende soorten moeten vanaf het midden tot de voorkant van de border worden geplant.

Zomerbollen zijn niet winterhard en moeten daarom na de eerste herfst- / wintervorst gerooid worden en tot het volgende voorjaar op een koele, droge, donkere vorstvrije plaats bewaard worden.

Bloembollen planten in bloembakken

Het is ontzettend leuk om bollen in plantenbakken te planten, je kunt de potten in bloei zetten waar je maar wilt, ze zijn prachtig om te zien, ze kunnen naar binnen of in een kleurrijke groep op je terras. Niet gebruiken voor kleine plantenbakken, ik gebruik meestal 17 cm en hoger, voor laagbeplanting (lasagne methode) gebruik ik plantenbakken van 30-40 cm breed. Plant uw bollen in een mengsel van 1/3 zand met 2/3 potgrond voor een goede afwatering. Plant uw bollen halverwege in de plantenbak en laat ruimte tussen de wand van de plantenbak en de bol. Eenmaal geplant bedek ik de potten met extra potgrond en druk deze stevig aan.

Grotere plantenbakken aardewerk zet ik in een beschutte hoek van de tuin en daaronder schuif ik een plak piepschuim om bevriezing van onderaf te voorkomen. Ik bedek de grote plantenbakken met en oud tapijt of doek. Ik zal ze eind februari-maart in het volle daglicht brengen, afhankelijk van de knopontwikkeling en uw lokale situatie, dus controleer in februari de groei en niet te vergeten water geven, plantenbakken mogen niet uitdrogen. Water indien nodig.

Kleinere plantenbakken plaats ik in een kartonnen doos (bananendozen van de fruitkraam zijn perfect, ze gaan mee en zijn gemakkelijk mee te nemen) vullen de doos met turf terwijl ik de potten erin zet. Leg een laag turf over de hele bak als laatste beschermingslaag. Ik berg de dozen op in een schuur of een beschutte hoek van de tuin en bedek ze met wat stro of een laag kranten. Begin opnieuw vanaf februari met het controleren op knopontwikkeling en pas op voor droogte, ze mogen nooit droog staan.