Betaalbare planten voor huis en tuin

Gladiolen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

23 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

23 producten

Van laag naar hoog sorteren

Gladiolen bloeien met orchidee-achtige bloemen in opvallende kleurencombinaties en zijn de ideale keuze voor duurzame snijbloemen

De grootbloemige Gladiolen-bolsoorten zijn perfect voor de achterkant van de border en de kleinere nanus Gladiolen-bollen zijn geweldig voor tussen vaste planten in gemengde borders of containers.

Graaf de bollen laat in de herfst op en bewaar ze op een koele, droge plaats, klaar om volgend seizoen weer te planten. Groot assortiment Premium Gladiolibollen rechtstreeks uit Nederland, 100% gegarandeerd, snelle levering.

Tweekleurige gladiolen, zoals Gladioli Prins Claus en Gladioli Robinetta, zijn perfect voor het creëren van een dramatische en opwindende vertoning in tuinen en boeketten.

Gladiolen planten

Grootbloemige gladiolen en zogenaamde dwergsoorten zijn mooie zomerbollen voor in de border. Ze zorgen van juli tot herfst voor veel kleur. Plant ze om succesvol te zijn op zonnige locaties in uw tuin. Bij voorkeur met enige bescherming tegen wind.

Plant de bollen in goed voorbereide, losgemaakte grond door de bollen in de aarde te drukken en ze af te dekken met ongeveer 2-3 cm. Geef goed water en geef eventueel wat ondersteuning.

Gladiolenplanten kunnen gemakkelijk 125 cm worden, dus sommige stokken kunnen nodig zijn. Bemest drie weken na het planten met wat organische mest en met samengestelde mest als de planten ongeveer een 30 cm. groot zijn.

Gladiolen zijn uitstekende snijbloemen voor in de vaas. Geef ze de avond voordat je ze snijdt ruim water, dan blijven ze langer op de vaas!

Onze grootbloemige gladiolen zijn spectaculair, niet alleen in de border, maar ook als snijbloem die lang meegaat in een grote vaas

Als u van plan bent om ze als snijbloem te gebruiken, geef ze dan de avond voordat u ze gaat snijden goed water. Ze nemen het water op en gaan veel langer mee in de vaas!

Gladiolen, niet alleen voor in de border maar ook om te planten in bloembedden, bakken of als snijbloem!

Grootbloemige gladiolen zijn niet winterhard, daarom verkopen we ze alleen in het voorjaar.

Gladiolen nanus is een dwerg gladioli met prachtig gekleurde bloemen in zachte pasteltinten

Plant verspreid in kleine groepen voor maximaal effect! Ook te combineren met uw zomerplanten of dwerg vaste planten. Dwerggladiolen zijn winterhard en kunnen het hele jaar in de grond blijven (geef een beetje mulch bovenop) om zich te vermenigvuldigen en te naturaliseren.

Plant Gladiolen nanus in combinatie met andere dwerg vaste planten zoals Geraniums.

Gladiolen nanus-bloemen hebben een elegante vorm en vormen een geweldige weergave. Het zijn uitstekende snijbloemen!

Gladiolen Nanus kweken

Gladiolen Nanus en zijn cultivars zijn winterharde dwerggladiolen met prachtige bloemen
Plant deze fijne bollen in de herfst - herfst of in het voorjaar

Herfst - herfst planten: plant ze in goed voorbereide, losgemaakte grond, verwijder klonten, plant de bollen op een diepte van 4-6 cm, plaats de bovengrond terug en geef een goede mulch erover. wij raden een laag van ca. 5 cm. Geef in het voorjaar (april) een meststof bovenop de grond. De Nanus gladiolen bloeien vroeg in de zomer - het einde van de lente.

Lente aanplant: plant ze in goed voorbereide losgemaakte grond, verwijder klonten, plant de bollen op een diepte van 4-6 cm en vervang de bovengrond. Als je het leuk vindt om ze te planten, kun je ze tussen april en juni in batches planten. Ze bloeien volgens de plant datum tot ver in de zomer.

Wij leveren direct van de kwekerij en met 100% garantie. Gladiolen zijn prachtige tuinplanten met grote sierlijke bloem aren. De grootbloemige variëteiten kunnen wel over een meter lang worden. De kleinbloemige, butterfly en nanus soorten blijven op zo'n 60 cm steken maar hebben weer heel fraaie kleur combinaties. Bovendien zijn ze winterhard, mits goed afgedekt.