Betaalbare planten voor huis en tuin

Cortaderia - Pampasgras

Pampasgras (Cortaderia) kopen bij Tuinflora. Een prachtig siergras voor in de tuin. Bestel nu!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Pampasgras - Cortaderia

Pampasgras, ook bekend als Cortaderia, is een prachtig siergras dat een echte blikvanger is in de tuin. Met zijn grote, pluizige bloempluimen en mooie bladstructuur voegt het een elegante en natuurlijke uitstraling toe aan elke tuin of border.

Een veelzijdige plant

Pampasgras is een veelzijdige plant die zich goed aanpast aan verschillende omstandigheden. Het kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is ook een winterharde plant, dus je kunt er jarenlang van genieten.

Prachtige bloempluimen

De grote bloempluimen van Pampasgras zijn echt spectaculair. Ze kunnen wel een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken en steken met hun pluizige structuur mooi af tegen de rest van de tuin. In de herfst verkleuren de pluimen naar een mooie bronskleur, waardoor ze ook in de winter nog voor wat kleur zorgen.

Onderhoud

Pampasgras vereist niet veel onderhoud. Het groeit langzaam, dus snoeien is meestal niet nodig. Je kunt de dode bloemen in het vroege voorjaar afsnijden om ruimte te maken voor nieuwe groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

Bestel nu Pampasgras (Cortaderia) bij Tuinflora en geef je tuin een prachtige, natuurlijke uitstraling!