Betaalbare planten voor huis en tuin

Bloembollen voor in huis

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 77

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 77

Van laag naar hoog sorteren

Bloeiende bollen binnenshuis zijn een traktatie die het wachten waard is!

Er zijn tal van bollen voor binnenshuis die u een prachtig display en verleidelijke geuren bezorgen. De spectaculaire schoonheid en verbluffende kracht van deze bloembollen voor binnen zorgen voor een langdurige uitstraling. Creëer een in het oog springende display in uw huis of als een gedenkwaardig cadeau voor een heel speciaal iemand.

Hoe Hyacint bloembollen binnenshuis te forceren

Beste rassen voor binnen kweken zijn: Delfts Blauw (blauw) - Pink Pearl - hard (roze) - Ostara (paars blauw), Carnegie (stralend wit) en Jan Bos (rood) Voor binnen kweken is onze bolmaat 16-17 cm omtrek . en ze worden bereid door een temperatuurbehandeling.

Hoe werkt het: Plant uw hyacinten rond oktober - november in potten met diam. van 17 cm en of meer. Leg onderaan wat kiezelstenen voor drainage en vul de plantenbak halverwege met potgrond en grof zand. Plant de hyacinten in de plantenbak met de kleinste punt naar boven, vul aan met de grondmix en druk stevig aan, goed water geven.

Zet de geplante pot op een donkere koude plaats, dit kan onder een krat of bak buiten in een hoek van de tuin staan, of je graaft een bed uit waar de potten in passen (rand potten gelijk met bovengrond) & zet een dikke laag turf eroverheen en opvullen met de verwijderde bovenste grond.

Zodra de spruiten appox zijn. 6-8 cm hoog of wanneer de bloemknoppen zichtbaar zijn, kunnen de plantenbakken naar binnen worden genomen, maak ze schoon met wat lauw water en plaats de plantenbakken in een gematigd warme kamer (16-18 graden Celsius) zoals een slaapkamer maar bij helder daglicht. Besproei de potten dagelijks met een watervernevelaar. Zodra de bloemknoppen zichtbaar zijn en het blad zich begint te verspreiden, neemt u ze mee naar de woonkamer en dwingt u ze tot bloei.

Op deze foto kun je zien wanneer je de Hyacinten binnen moet zetten, deze fase is slechts een paar dagen nadat de pot in huis is gehaald (zoals je kunt zien zit de knop van de bloem boven de bol wat essentieel is voor een goed resultaat!

Hoe tulp bloembollen binnenshuis te forceren

De beste tulpen voor binnenkweek zijn de enkelvoudige vroegbloeiende tulpen, dubbelvroegbloeiende tulpen, Triumph-tulpen en cultivars.

Hoe het werkt: Plant uw tulpen rond oktober in potten met een diam. van 17 cm of meer, zet wat kiezelstenen op de bodem voor drainage en vul de plantenbak halverwege met potgrond en grof zand. Plant de tulpen in de plantenbak met de kleinste punt naar boven, vul aan met de grondmix en druk stevig aan, goed water geven.

Zet de geplante potten op een donkere koude plaats, dit kan zijn onder een krat of bak buiten in een hoek van de tuin, of je graaft een bed uit waar de potten in passen (rand potten ter hoogte van bovengrond) plaats een laagje stro eroverheen en vul aan met de bovenkant. Bodem verwijderd. Zodra de spruiten appox zijn. 6-8 cm hoog en wanneer de bloemknoppen zichtbaar zijn als een ovale verdikking boven de bollen, kunnen de plantenbakken naar binnen, maak ze schoon met wat lauw water en zet de plantenbakken in een matig warme kamer ( 16-18 graden Celsius) zoals een slaapkamer, maar bij helder daglicht de potten dagelijks besproeien met een watervernevelaar. Zodra de bloemknoppen zichtbaar zijn boven de stengel, neemt u ze mee naar de woonkamer en dwingt u ze tot bloei bij temperaturen tussen 16-20 celcius.