Betaalbare planten voor huis en tuin

Weigela

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren

Weigela is een onderhoudsarme, snelgroeiende bladverliezende struik

Weigela-struiken komen oorspronkelijk uit Azië. Weigela is een sterke en winterharde bladverliezende struik met sierlijk gebogen takken en levendige bloemen.

De weigela gedijt goed als ze in de volle zon wordt geplant, ze verdraagt ​​ook lichte schaduw, maar de bloei zal niet zo overvloedig zijn. Weigela heeft weinig ongedierte om mee te concurreren en is een onderhoudsarme struik. Snoeien is nodig om slordige en oude takken op te ruimen of te verjongen.

Hoe zorg je voor de weigela

Weigela zijn bladverliezende heesters met een lange levensduur. Plant hem in de zon of halfschaduw van herfst tot lente en je wordt beloond met veel bloemen in juni-juli, een zonnige standplaats levert meer bloemen op. De bloemen zullen verschijnen op de groei van vorig jaar.

Plant in een goed doorlatende vruchtbare grond die niet uitdroogt. De struik wordt 2 meter hoog en moet ongeveer 1 meter uit elkaar worden geplaatst. In het voorjaar regelmatig mulch aanbrengen en bijvoeren. Na de bloei scheuten met uitgebloeide bloemen terugsnoeien om hun vorm te behouden. Voeg in de herfst een topdressing van compost of mest toe over het wortelgebied.

Koop Weigela bij online tuincentrum TuinFlora

U koopt snel en gemakkelijk bij tuinflora, uw online tuincentrum. We hebben een groot assortiment Weigela om direct uit de kwekerij uit te kiezen.

Op al onze heesters krijg je standaard groei- en bloeiperiode, als je niet tevreden bent krijg je nieuwe planten of krijg je je geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire clematis, hibiscus en hortensia.