Betaalbare planten voor huis en tuin

Aardbeienplanten

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

19 producten

Van laag naar hoog sorteren

Aardbeiplanten zijn een van de gemakkelijkste en snelste planten om te groeien en fruit te produceren

Aardbeienplanten kunnen in de tuin of in hangende manden op een balkon worden gekweekt als je buiten geen ruimte hebt. Het fruitproducerende seizoen kan worden verlengd van maart tot en met november door een paar verschillende aardbeiplanten te planten.

We leveren grote aardbeienplanten met blote wortels voor het beste resultaat

Strawberry Maxi Fructa produceert enorm veel fruit. Aardbei Maxi Fructa vruchtvlees is vrij stevig met een sappige smaak. Aardbei Maxi Fructa wordt graag goed gevoed met wat organische mest rond de planten en veel zon.

Strawberry Ostara produceert grote hoeveelheden zoet smakende vruchten en is niet zo vatbaar voor schimmelinfecties als andere soorten. Strawberry Ostara presteert goed in een breed scala aan groeiomstandigheden en bodems; het kan in de tuin of in grote potten worden gekweekt. Deze rijk vruchtbare Ostara-aardbeien hebben een continue vruchtproductiecapaciteit.

Tip; voor aardbeien geplant in de tuin, plant ze in rijen en bedek elke rij met stro om het fruit schoon en slakvrij te houden.

Aardbeien planten

Aardbeienplanten zijn een uitstekende plant voor amateur-tuinders. In het voorjaar zijn ze niet winterhard. Het is belangrijk om een ​​locatie te vinden waar ze het minste risico op vorst en wind hebben. Kies de zonnigste plek in uw tuin. Plant aardbeien nooit waar tomaten of aardappelen zijn geteeld - dit kan problemen met wortelziekten doorgeven. Zomerfruit Aardbeien kunnen eind augustus / begin september of begin april worden geplant. De lopers kunnen in potten in de grond worden gedrukt. Ze hebben 3-4 weken nodig om zich te vestigen. Tegen die tijd kunnen ze in uw tuin worden overgeplant met een tussenruimte van 45 cm. Verwerk zoveel mogelijk organische stof of mest in de bodem.

Aardbeien kweken

Aardbeien zijn een van de gemakkelijkere planten om te reproduceren, omdat ze uitlopers vormen (een lange steel die aan het einde een jonge plant draagt). Het is belangrijk om een ​​gezonde plant te kiezen en de sterkste uitlopers te kiezen. Druk het in een pot gevuld met compost en gebruik draad om het op zijn plaats te houden. Plaats de pot terug in de grond naast de volwassen plant en geef water als de grond droog is. Zodra de plant zichzelf heeft gevestigd, kunt u hem naar de andere planten verplaatsen om volgend voorjaar een overvloed aan aardbeien te dragen. U kunt uw aardbeien eerder laten groeien als u ze vanaf januari onder een afdakje kweekt.

Vollop keuze

We voeren een groot assortiment aardbeienplanten, want er zijn veel meer soorten dan u in de winkel tegenkomt. De lekkerste aardbeien kweekt u dan ook zelf. Sommige soorten zijn namelijk heerlijk van smaak maar te kwetsbaar voor de winkel qua verpakken en houdbaarheid. Als u deze aardbeien zelf teelt is dat natuurlijk geen probleem, want dan worden ze al kort na het plukken geconsumeerd. Wij hebben nu naast de traditionele aardbeien ook een smaakvolle witte aardbeien variant in ons assortiment. Ze zien er net zo uit als de normale aardbeien, maar met wit vruchtvlees en de smaak heeft wel wat weg van ananas!

Hoe kweek je Aardbeien in je eigen tuin ?

Plant aardbeien op stroken worteldoek  van pl min 50 cm breedte  snijd op plaats waar een plant moet komen  (iedere 30 cm) een kruis in het doek. Plant de aardbei door dit kruis in de aarde. De voordelen van het gebruik van worteldoek dat de plant en vruchten schoon blijven en je geen last krijgt van onkruid. Ook beschimmelen de vruchten minder snel door natte ondergrond. Verbeter de ondergrond twee weken voor het planten met wat compost en organische mest . Werk deze mest goed door de aarde voordat je het doek plaatst. 

Als je geen worteldoek gebruikt leg dan een flinke laag stro onder de planten zodat de vruchten schoon blijven ook slakken kunnen er dan minder goed bij