Betaalbare planten voor huis en tuin

Bonsai gereedschap

Al onze bonsai gereedschappen. Houd je bonsai in topconditie dankzij deze bonsai tools.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren

Speciaal gemaakt gereedschap voor uw bonsai

Het onderhouden van een mooie Bonsai boom kan soms als enigzins intimiderend worden beschouwd door beginners, maar dit is nergens voor nodig! Met de juiste gereedschappen en verzorging komt het helemaal goed. Wij verkopen speciale snoeischaren om takken te verwijderen en scherpe scharen om bladeren en twijgjes te corrigeren. Ons gereedschap is van goede kwaliteit en wordt aangeboden tegen een scherpe prijs.

Hulpmiddelen voor het onderhouden en trainen van uw Bonsai

Om uw bonsaiboom te onderhouden, is het belangrijk om het juiste bonsaigereedschap te gebruiken. Bekijk ons ​​assortiment gespecialiseerde bonsaigereedschappen, zoals onze bonsai-snoeischaar en ons assortiment bonsai-trainingsdraad.

Groeirichting bonsai bepalen

Bonsai-trainingsdraad wordt gebruikt om de takken van uw bonsaiboom te trainen om te groeien in de richting die u wenst. De draad blijft alleen zitten zolang de boom nodig heeft om in de gewenste positie te komen. Japans bonsaidraad is herbruikbaar en zeer gemakkelijk aan te brengen op bonsai. Aluminiumdraad is gemakkelijk om de stam en takken te bewerken en beschadigt de takken minder snel in vergelijking met traditioneel koperdraad. De traditionele koperdraad heeft ook zo zijn voordelen; de uitgegloeide coating beschermt de draad tegen corrosie en helpt zichzelf te camoufleren met de stam.

Als algemene regel geldt: hoe dikker de tak, hoe dikker de draad die nodig is om hem op zijn plaats te houden. Koperdraad is sterker dan aluminiumdraad met dezelfde diameter. Aluminium kan gemakkelijker zijn om mee te werken, maar je hebt misschien een dikkere draad nodig om hetzelfde werk te doen als een koperdraad met een kleinere dikte.

Voor bonsai-bedrading is de dunste bruikbare aluminiumdraad 1 mm en 0,5 mm voor de laagst aanbevolen koperdraaddikte.

De draad werkt door het hout te buigen en daarbij belast je en beschadigt je soms de cellen. Terwijl de boom de schade herstelt, groeit hij in de vorm die hem door de draad wordt opgedrongen.