Betaalbare planten voor huis en tuin

Bonsai

Shop eenvoudig de mooiste Bonsai's. Of je nu gaat voor een kleine Bonsai, een wat oudere Bonsai we hebben de best gekweekte soorten direct leverbaar. En allemaal met 100% bloei en groei garantie. Onze Bonsai bomen zijn zeer geschikt als cadeau of geschenk. Stijl je boom af met echte Japanse decoratieve ornamenten en hou je boom gezond met top kwaliteit Bonsai voeding. Met wat eenvoudige verzorging kan je er tientallen jaren van genieten.

Filteren

Elegant gevormde bonsaibomen in keramische schalen

Met bonsaiboompjes kunt u zelfs in de kleinste ruimtes bomen kweken! We hebben een groot assortiment aan Bonsai en alle gespecialiseerde gereedschappen, authentieke Japanse bonsaipotten, aarde en meststoffen die nodig zijn om ze jarenlang in topconditie te houden!

De oeroude kunst van Bonsai maakt het mogelijk om bomen te kweken die in elke ruimte passen. Bonsais zien er uniek uit en zorgen voor een rustgevend gevoel.

Met de juiste zorg en het gebruik van de correcte bonsaigereedschappen is het mogelijk om na verloop van tijd een oeroud ogende miniboom te creëren.

Wij leveren alles wat u nodig heeft voor het succesvol kweken van bonsai. Van de bonsaiboompjes zelf tot bonsaipotten, bonsaigereedschap, bonsaiornamenten, trainingsdraad en nog veel meer. Bonsaiboompjes zijn fantastische cadeaus voor het leven!

Hoe verzorg je je bonsaiboom

Winterharde Bonsai zijn complete bomen in een pot, dus ze hebben een compleet (bijgesneden) bladsysteem evenals een compleet (bijgesneden) wortelstelsel.

Zorg ervoor dat de wortels licht vochtig worden gehouden maar niet de hele tijd doorweekt. Dompel de pot eenmaal per week onder in water. Het belangrijkste is om de boom niet volledig te laten uitdrogen. Als de bovenkant van de aarde er droog uitziet, dompel de pot dan onder in water (net over de rand van de pot) totdat de luchtbellen ophouden. Bij warm weer dagelijks water geven.

Voeding: in het vroege voorjaar enkele korrels organische mest op de aarde leggen en zachtjes in het oppervlak drukken, daarna goed water geven. Bemest in april - augustus om de twee weken met wat vloeibare (oplosbare) bonsaivoeding. In de winter is voeding niet nodig.

U moet uw bonsai regelmatig snoeien en nieuwe scheuten wegsnijden die niet functioneel zijn voor de vorm van de boom. Dikkere takken kunnen worden weggesneden met een concave Bonsai-snoeischaar, dit is een speciale bonsai-takkensnijder. Grotere oude takken hoeven alleen te worden weggesneden als u het uiterlijk van de boom drastisch wilt veranderen.

U kunt enkele van de nieuwe scheuten takken laten vormen als u het uiterlijk van de boom wilt veranderen. Uw boom hoeft een paar jaar niet te worden verpot. Verpotten moet plaatsvinden in de late winter of het vroege voorjaar, ongeveer om de twee jaar wanneer de knoppenen de wortels inactief zijn. Wortels moeten worden bijgesneden als u de boom verpot. Gebruik voor het verpotten van uw bonsai een iets grotere bonsai plantenbak. Voor het beste resultaat gebruik je akadama als aarde. Deze gebakken klei heeft uitstekende eigenschappen als Bonsaigrond.Bij het snijden van het wortelsysteem is het met name belangrijk dat oude wortels worden bijgesneden, zodat de plant weer in zijn plantenbak kan rusten op een bed met fijnere wortels.

Zet uw winterharde bonsai buiten. U kunt uw bonsai het beste niet in de volle zon zetten (eventueel dagelijks water geven!). Een gedeeltelijk schaduwrijke plek is het beste. U kunt uw bonsai binnenshuis neerzetten als decoratie, maar niet langer dan ongeveer 3 dagen.

Vuistregel: regelmatig water geven - goede drainage - bemesten in de lente - zomer, regelmatig trimmen om de vorm te behouden.

Ficus Retusa

Dit is een enorme boom die 18 meter hoog en 18 meter breed wordt. Het dichte, ronde bladerdak en de gracieus hangende takken van Weeping Fig maakten hem erg populair. De dikke, glanzende, groenblijvende bladeren omhullen de lange takken en de kleine vijgen worden uiteindelijk dieprood. Takken zullen naar de grond buigen en een bladerdak vormen dat zo dicht is dat er niets onder groeit.
Er zijn meer dan 600 soorten Ficus, waarvan de meeste tropisch en wintergroen zijn. Sommige, met name Ficus Carica, de gewone vijg, zijn wel bladverliezend. Ficus produceert een unieke "vrucht" die eigenlijk een omgekeerde bloem is. Niet alle Ficussen krijgen eetbaar fruit.

Ficus is om vele redenen een van de meest geliefde bonsai. Het is om meerdere redenen een uitstekende boom voor beginners. De meeste soorten Ficus zijn snelle groeiers, tolerant voor de meeste bodem- en lichtomstandigheden en kunnen binnenshuis geplaatst worden. Wat ook fijn is aan deze Bonsai is dat ze er tegen kunnen als een beginner nog aan het leren is wat de beste bewateringtechnieken zijn.

De meeste Ficus groeien van nature "banyan" -wortels; die vaak worden getoond door Ficus te stylen in dramatische luchtwortel- en wortel-over-rotsstijlen.

Carmona - Fukien Tea

Een zeer klein geslacht van tropische bomen waarnaar ooit werd verwezen naar (en nog steeds vaak vermeld als) Carmona. De meest bekende Ehretia-soort is de Fukien-thee, een tropische struik afkomstig uit Zuid-China en andere delen van Zuidoost-Azië. Het is erg populair als bonsai in China, maar niet een traditionele favoriet in Japan. Het kan in warme klimaten buiten worden gekweekt, maar is vrij populair als binnenbonsai. Ehretia anacua, een recentere populaire bonsai, is beter bestand tegen hitte en tocht.

Ligustrum

Ligustrum of liguster komt voor in veel soorten met een grote diversiteit aan bladkleuren, bladvormen en groeigewoonten. Ze zijn allemaal tolerant ten opzichte van zwaar snoeien. De witte bloemen zijn prachtig tijdens de late lente en vroege zomer.

Azalea- Bonsaiboom

De meest populaire bonsaiboom is de Azalea-bonsaiboom die in verschillende soorten voorkomt. De twee meest voorkomende soorten van de Azalea-bonsaiboom zijn de Kurume-azalea en de Satkuzi-azalea. Deze bonsaiboompjes zijn duurzaam en produceren allebei prachtige, kleurrijke bloemen die elk voorjaar bloeien.

De Azalea-bonsaiboom behoort eigenlijk tot de categorie struiken, maar hij kan in elk bonsai-ontwerp en elke stijl worden gevormd. Het kan de vorm hebben van een boom vanwege de aparte vorm van de stam. De meest populaire stijlen van de Azalea-bonsaiboom zijn semi-cascade, hellend, windgestriemd en wortel-over-rots.

Chinese iep

Chinese iep is snelgroeiend, bladverliezend of groenblijvend. Afhankelijk van de locatie vormt het een sierlijk rechtopstaand bolletje met glanzende, donkergroene leerachtige bladeren. Iep is matig zouttolerant. Er bestaan ​​verschillende dwergsoorten, die langzamer groeien dan de gewone Chinese iep, maar ze produceren wel een veel fijner netwerk van twijgen en takken. Het zijn deze soorten die gebruikt worden bij bonsai.

Koop bonsaia veilig online bij online tuincentrum TuinFlora

U kunt uw Bonsaiboom snel en eenvoudig kopen bij TuinFlora, uw online tuincentrum. Betaal gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment Bonsaiboompjes om direct uit de kwekerij te kiezen.

Wij bieden bloei- en groeigarantie. Als u niet tevreden bent, krijgt u een vervanging of een terugbetaling. U kunt dus met een gerust hart bestellen. Wij hebben bomen en struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire rododendron, vlinderstruik budleja en hibiscus.