Betaalbare planten voor huis en tuin

Bolhortensia arborescens

Hydrangea Arborescens is een ware verschijning in elke tuin. De plant is bijzonder winterhard en eenvoudig in onderhoud, ja kan deze plant zowel in de volle zon als halfzon plaatsen. De plant maakt grote bloemen die soms na een flinke regenbui wat ondersteuning nodig hebben. De meest populaire soort is de Hydrangea arborescens Annabelle. Alle soorten komen vers van de kweker!

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren

Annabelle is de meest populaire cultivar van Hydrangea arborescens

De bladeren van gladde hortensia annabelle zijn groot, tegenoverstaand, gekarteld, eivormig en bladverliezend. Het onderste bladoppervlak is kaal of met onopvallende fijne haren, die groen lijken; trichomen van het onderoppervlak zijn beperkt tot de hoofdnerf en grote aderen.

De schors van de stengel heeft een vreemde neiging om af te pellen in verschillende opeenvolgende dunne lagen met verschillende kleuren, vandaar de algemene naam "zevenbast".

De bolhortensia is een van de meest geliefde soorten hortensia's

De bolhortensia (arborescens) of ook wel boomhortensia genoemd is een van de meest geliefde soorten van de laatste tijd, ze sieren menig tuin in Nederland België en worden ook wel de sneeuwbalhortensia genoemd.

Iedereen kent wel de enorm grote bolvormige bloemen die elk jaar opnieuw in de zomer verschijnen. Doordat je deze soorten jaarlijks helemaal terug kan snoeien, blijven ze ook mooi en relatief compact. Ander soorten kunnen nog wel eens een beetje stakerig worden. De meeest bekende soort is de Annabelle, ook wel de sneeuwbal hortensia genoemd, en deze is ook nog eens heel betaalbaar. Enige nadeel van deze soort is dat de bloemen nogal aan de zware kant kunnen zijn voor de vrij dunne stelen, waardoor enige ondersteuning gewenst is. Je kan hiervoor bij ons de juiste plantsteunen bestellen.

Heb je geen zin in het plaatsen van ondersteuning (die overigens niet meer opvalt als de struik een stuk is gegroeid), of woon je aan de kust, dan kan je ook de Annabelle Strong variant kiezen. Deze is wel wat duurder maar staat op veel sterke stelen die zonder ondersteunig kunnen. Hiervan is ook een roze variant, de Invincibelle Spirit, ook wel de roze Annabelle genoemd.

Welke soort je ook kiest,  de Arborescens is altijd een aanwinst voor je tuin!

Bolhortensia kopen? Snel en goedkoop thuis bezorgd door Tuinflora

Arborescens hortensia bestellen doe je snel en eenvoudig bij Tuinflora, je online tuincentrum. Voor 15.00u besteld, morgen in huis. Betaal je arborescens hortensia gemakkelijk achteraf en niet goed geld terug. Diverse arborescens soorten om uit te kiezen. Levering 6 dagen per week, ook op zaterdag en naar het buitenland.