Betaalbare planten voor huis en tuin

Bomen

Of je nu een grote tuin hebt of een kleine onze tuin bomen passen altijd. Coniferen, esdoorns, magnolia’s enz… ze geven allemaal structuur en zichtpunten in je tuin. Kies voor een groenblijvende boom of een mooie voorjaarsbloeier. Wist je dat je bomen ook niet hoeft te snoeien! Bekijk ook eens ons assortiment met kleine patio boompjes, leuk voor bij je voordeur en allemaal komen ze met groei garantie.

Filteren

Tuinbomen

Bomen vormen een blikvanger en geven uw tuin een structurele ruggengraat. Er is een boom voor de meeste tuinen, groot of klein. Kies uit ons assortiment om iets perfect voor uw tuin te vinden.

Bomen vormen brandpunten en geven uw tuin een structurele ruggengraat

Er is een boom voor de meeste grote of kleine tuinen, kies uit ons assortiment om iets perfects voor in uw tuin te vinden.

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van elk landschap; ze creëren brandpunten, beschutting en lichte schaduw in de tuin. Het belangrijkste is dat ze zuurstof produceren en koolstofdioxide in de atmosfeer verminderen, wat vooral handig is in de stedelijke omgevingen van vandaag. Bomen zijn een constant veranderend kenmerk in de tuin. Ze veranderen met de seizoenen en zullen met de jaren van formaat en vorm veranderen. Dus het is belangrijk om precies de juiste boom te vinden die bij uw tuin past.

De belangrijkste overwegingen bij het bestellen van een boom zijn de volwassen grootte, de vorm of hij hoog en rechtop wordt of kort en breed, is hij groenblijvend of bladverliezend, bloeit of produceert hij bloemen of fruit.

We hebben een breed assortiment bomen op voorraad voor bijna elke tuinsituatie, kies uit ons brede assortiment coniferen, sier- of fruitbomen.

Hoe zorg je voor jonge bomen

Water geven is de belangrijkste activiteit om de gezondheid van jonge bomen te verzekeren. Te veel water kan de wortels verstikken en kan net zo schadelijk zijn als te weinig water. Er moet 45 cm tussen de boomstam en eventueel onkruid of gras zitten. Breng altijd mulch aan na het planten; het kan de bodem warm houden tijdens koel weer en koel tijdens warm weer. Gebruik nooit kunstmest in het eerste jaar dat u bomen plant. Ze hebben tijd nodig om zich te vestigen. Alleen beschadigde of dode ledematen mogen worden verwijderd. Ook tijdens het eerste jaar mogen alleen gebroken of dode takken van de boom worden gesnoeid, laat zoveel mogelijk van het bladoppervlak intact.

In het tweede jaar, als de boom goed groeit, mag de boom alleen worden gesnoeid waar takken tegen elkaar wrijven. Zet jonge bomen altijd uit voor ondersteuning en ze kunnen een jaar na het planten worden verwijderd. Deze oppervlakken zijn de voedselfabrieken van de boom.

Een in een container gekweekte boom overplanten naar uw tuin

U moet een locatie kiezen met voldoende ruimte. Graaf een ruim gat, groot genoeg voor de kluit en wat extra ruimte. Om de boom te ondersteunen kun je een paal plaatsen onder een hoek van 45 graden. Voeg goed verteerde compost of mest toe aan de bodem van het gat. Geef de boom water terwijl hij nog in de pot staat, verwijder hem en plaats hem in het gat. Vul het gat met een mengsel van de aarde die je al uit het gat hebt, mest en compost. Druk voorzichtig de aarde rond de kluit en voeg een laag mulch rond de boom toe. Bind de boom aan de paal vast en geef indien nodig water. Bomen met kale wortel U kunt het beste direct bomen met kale wortel planten om te voorkomen dat de kwetsbare wortels uitdrogen. Als je door weers- of bodemomstandigheden niet kunt planten, bewaar de bomen dan op een koele plaats en houd de wortels vochtig. Pak de boom uit en laat ze 3 tot 6 uur in water weken. Graaf een gat, breder dan nodig lijkt, zodat de wortels zich vrij kunnen verspreiden.

Bomen met kale wortels

Bomen met kale wortel kun je het beste direct planten om te voorkomen dat de kwetsbare wortels uitdrogen. Als je door weers- of bodemomstandigheden niet kunt planten, bewaar de bomen dan op een koele plaats en houd de wortels vochtig. Pak de boom uit en laat hem 3 tot 6 uur voor het planten in water weken. Graaf een gat, breder dan nodig lijkt, zodat de wortels zich vrij kunnen verspreiden.

Koop bomen online bij TuinFlora

Online bomen kopen is veilig en gemakkelijk bij TuinFlora. Het online tuincentrum voor vrolijk tuinplezier. Alle bomen eenvoudig bestellen en snel geleverd. Betaal gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment premium voorraad in huis om uit te kiezen.

Bij al onze bomen krijg je een groei- en bloei garantie, als je niet tevreden bent krijg je nieuwe of je geld terug. U kunt zonder zorgen bestellen. We hebben de beste kwaliteit. U kunt uw bomen ook bemesten met extra plantenvoeding.

Andere populaire planten die je misschien leuk vindt, zijn bonsaibomen en bloembollen. Bekijk ook onze tuin vaste planten en Heesters.
Ook hebben wij een grote variatie aan kamerplanten voor een heerlijke groene sfeer in uw interieur.