Betaalbare planten voor huis en tuin

Muscari

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van laag naar hoog sorteren

Muscari's produceren pieken van geclusterde, blauwe klokvormige bloemen

Groot assortiment Premium Muscari of Blauwe Druifjes Bloembollen rechtstreeks uit Nederland, 100% gegarandeerd, snelle levering

Muscari zijn algemeen bekend als blauwe druifjes omdat hun kleine bloemen lijken op druiventrossen

Muscari's zijn geweldige metgezelplanten voor narcissen en tulpen die tegelijkertijd bloeien. Ze zijn ideaal voor borders, plantenbakken en rotstuinen en zijn zeer winterhard en zullen zich volledig vestigen en verwilderen en onderdeel worden van uw tuin. Plant ze in grote groepen voor maximale resultaten met minimale inspanning.

Hoe blauwe druifhyacinten te planten

De meeste bollen hebben bolmaten (op een paar na), die niet groter zijn dan een cent en soms zelfs een stuk kleiner. Blauwe druifhyacinten worden meestal geplant in de maten 6-7 cm of 7-8 cm

Ze worden graag geplant op zonnige locaties op een diepte van ca. 4-6 cm, ze kunnen verspreid worden geplant om een ​​wilde uitstraling te creëren. Ze kunnen in bosjes in de buurt van struiken worden geplant om in het vroege voorjaar een kleurvlek te creëren rond de kale struiken. Plant ze op de voorbereide locatie door vrij te zaaien en druk ze voorzichtig aan.

Verdeel de bovengrond in fijnere grond (verwijder klonten) en vervang de aarde geleidelijk over de geplante bollen. Geef na het planten altijd goed water. Bemest in het vroege voorjaar met wat organische mest als de spruiten zichtbaar worden.

Muscari's of Blauwe Druifjes combineren heel goed met andere bloembollen

Muscari komt in vele vormen en soorten voor. Zo kennen wij de Muscari armeniacum, Muscari latifolium, Muscari sibirica en de Muscari botryoides. De verscheidenheid van soorten maakt het een hele interessante bloembol voor de voorjaarstuin.

De sterke kleuren en de onverwoestbaarheid maken de Muscari tot zeer geliefde bloembollen. Plant ze in grote groepen voor een fraai effect.