Betaalbare planten voor huis en tuin

Struiken

Struiken blijven het hele jaar boven de grond. Onze sierheesters brengen kleur en structuur en maken jouw tuin prachtig! Kies van groenblijvende struiken tot onze vlinder aantrekkende struiken. Kies de struik die bij je past en planten maar. Altijd van succes verzekerd met onze 100% bloei en groei garantie.

Filteren

De struiken vormen de ruggengraat van een tuin, ze voegen het hele jaar door contrast en interessante textuur toe

Onze struiken zijn niet duur en bieden u een gemakkelijke manier om de lanen en gebieden rondom uw huis te verfraaien. We hebben een ruim assortiment heesters en struiken van hoge kwaliteit online te koop.

Er zijn zoveel soorten om uit te kiezen, we hebben ze in verschillende vormen en maten, sommige zijn bladverliezend, andere zijn wintergroen en geven zelfs in de herfst kleur. De anderen produceren bloemen terwijl anderen bessen produceren. De struiken bieden voedsel en onderdak, vooral gewaardeerd door de vogels en de vele vriendelijke dieren in de tuin.

Versier je tuin met struiken

Je kunt de 4 seizoenen versieren door struiken te combineren die bloeien in de lente, andere in de zomer, weer andere met prachtig herfstgebladerte, om nog maar te zwijgen van de winterinteresse van struiken. Wintergroene heesters behouden hun blad ook in de winter en voorkomen dat de tuin kaal wordt tijdens het koude seizoen. Zet dus in op coniferen en hun verschillende havens om prachtige wintertaferelen te creëren. Heesters zijn kleiner dan bomen en worden in potten gekweekt om terrassen en balkons te versieren. Zorg ervoor dat de container diep genoeg is voor rootontwikkeling.

Duurzaam in de winter

Net zoals de meeste tuinplanten in de herfst afsterven en in de winter ondergronds doorbrengen, blijven heesters in de winter bovengronds. Bij aanschaf is het belangrijk om te weten welke eigenschappen de struik heeft. Sommige kunnen behoorlijk hoog zijn en de eigendommen staan ​​overal vermeld. Zo kom je er na jaren niet achter dat de struik op een bepaalde plek in je tuin te groot wordt.

Bloei

De meeste heesters bloeien, maar er zijn er ook een aantal die met hun bladkleuren een opvallende verschijning vormen in uw tuin. Het assortiment bevat een gevarieerd aanbod. Sierheesters zijn bijvoorbeeld een grote groep tuinplanten met bloeitijden die het hele jaar door variëren. Fruitheesters zorgen voor vers fruit en hortensia's voor een mooi ogende tuin.

Onze struiken worden geleverd met volledige en gedetailleerde plantinstructies.

Koop al je struiken online bij TuinFlora

Heesters koopt u eenvoudig en snel bij TuinFlora, uw online tuincentrum. Betaal uw struiken gemakkelijk en niet veel geld terug. We hebben een groot assortiment heesters in ons online tuincentrum om uit te kiezen.

Op al onze heesters en struiken krijg je standaard kweekgarantie, als je niet tevreden bent krijg je nieuwe planten of krijg je je geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire rododendron, vlinderstruik budleja en hibiscus.

Heesters en struiken voor een zacht prijsje snel in huis

Heesters of struiken zijn onontbeerlijk in elke tuin. Ze kunnen jaren meegaan en zijn dus een wezenlijk onderdeel van jouw tuin. Struiken creëren beschutting en voeding voor dieren. Ook bieden struiken vaak een nestmogelijkheid voor vogels. De grotere struiken fungeren als windbreker, ze creëren beschutting voor kleine planten en zomergoed.

Doordat struiken het hele jaar rond in je tuin aanwezig zijn is het wel goed om te letten op de eigenschappen van een struik.

Sommige struiken blijven groen in de winter, belangrijk als beschutting of wanneer privacy een rol speelt. De ene struik bloeit mooier dan de andere en ook de bloeitijd kan sterk verschillen. Struiken die in de winter of het vroege voorjaar bloeien vallen extra op.

Er zijn een aantal bladverliezende heesters die prachtig van kleur wisselen van frisgroen in het voorjaar tot felrood in het najaar en ook zijn er een aantal struiken waarvan de bast opvallend fel gekleurd is. Iets wat pas opvalt nadat het blad is afgevallen, maar wel extra sierwaarde geeft in de winter.

Eigenlijk hebben sommige struiken maar een nadeel, ze kunnen te groot worden als je ze niet snoeit. Menig struik eindigt zijn leven omdat hij gerooid wordt omdat hij te groot is geworden, niet omdat hij is doodgegaan, daar hoef je je dan ook geen zorgen om te maken!

Met een goede snoeischaar houd je elke grote heester gemakkelijk in toom en als je geen zin heeft om te snoeien kies dan een van de kleiner blijvende soorten struiken.

Populaire struiken

Wij hebben een groot assortiment struiken waardoor je soms door de bomen het bos niet meerziet.

De meest populaire bloeiende struiken zijn toch wel de Azalea's, Clematis, Hortensia, Rhododendron en Vlinderstruik. Deze struiken bloeien rijkelijk en langdurig, Azalea's en de Rhododendron in het voorjaar, Clematissen in het voorjaar en zomer, Viinderstruiken in het late voorjaar en zomer en Hortensia's in de zomer en najaar.

Ook bijzonder zijn onze Magnolia's. Dit zijn zogenaamde naaktbloeiers. Ze bloeien voordat er blad aan komt. De bloemen vallen hierdoor extra op en het zijn samen met de Forsythia's een van de vroegste bloeiers in het voorjaar.

Van de groenblijvende struiken zijn de Buxus, Kardinaalsmuts, Klimop en Prunus populair. Groenblijvende heesters geven met name in de winter structuur aan de tuin. Plaats ze op de juiste plek zodat de aanblik van je tuin ook in de winter diepte creëert.