Betaalbare planten voor huis en tuin

Bodembedekkers

Ontdek een uitgebreide collectie groenblijvende bodembedekkers bij Tuinflora. Ideaal voor het bedekken van kale grond, het onderdrukken van onkruid en het creëren van mooie, groene landschappen.
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 102

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 102

Van laag naar hoog sorteren

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn ideaal voor het bedekken van kale grond in de tuin. Ze helpen ook bij het onderdrukken van onkruid en zorgen voor mooie, groene landschappen. Bij Tuinflora vind je een uitgebreide collectie groenblijvende bodembedekkers die het hele jaar door kleur en textuur toevoegen aan je tuin.

Voordelen van Bodembedekkers

Bodembedekkers hebben verschillende voordelen. Ze zorgen ervoor dat de grond vochtig blijft, waardoor de kans op uitdroging van de planten en het groeien van onkruid wordt verminderd. Daarnaast helpen ze bij het voorkomen van erosie door regenwater vast te houden en de bodemstructuur te verbeteren. Bodembedekkers zijn ook nuttig bij het tegengaan van onkruidgroei, omdat ze een dichte mat vormen en weinig ruimte laten voor onkruid om te ontkiemen.

Soorten Bodembedekkers

Er zijn verschillende soorten bodembedekkers beschikbaar, zoals kruipende phlox, maagdenpalm, bergenia en elfenspoor. Deze planten hebben allemaal verschillende bladvormen, bloeitijden en hoogtes, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je tuin past. Of je nu op zoek bent naar bodembedekkers voor de zon of schaduw, er is altijd een geschikte optie.

Onderhoud van Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben meestal geen snoei nodig en kunnen zich goed verspreiden om kale plekken in de tuin te bedekken. Het is belangrijk om de bodembedekkers regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om ervoor te zorgen dat ze gezond en groen blijven. Sommige bodembedekkers kunnen ook worden bemest om de groei te stimuleren.

Bestel Nu

Bij Tuinflora kun je nu een uitgebreide collectie groenblijvende bodembedekkers bestellen. Profiteer van lage kosten, snelle levering rechtstreeks van de kwekers en een groeigarantie. Creëer prachtige groene landschappen in je tuin met bodembedekkers van Tuinflora.