Betaalbare planten voor huis en tuin

Calathea

Calathea's zijn tropische kamerplanten en spectaculair om je interieur mee te decoreren. Calathea wordt gekweekt vanwege het aantrekkelijke blad en is een favoriete kamerplant. Veel soorten Calathea zijn verkrijgbaar in een prachtig assortiment decoratief blad. Ze worden gemakkelijk het pronkstuk van je interieur.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

24 producten

Van laag naar hoog sorteren

Calathea's zijn ook bekend als Pauwenplant of gebedsplanten omdat hun bladeren 's nachts naar boven vouwen

Calathea's zijn tropische kamerplanten die tot de maranta-familie behoren; ze zijn afkomstig uit de Amerikaanse tropen. Calathea's groeien graag in helder indirect licht. Ze hebben een hoge luchtvochtigheid nodig; hun bladeren worden bruin aan de randen als de lucht te droog is.

Calathea kamerplant in diverse soorten

De Calathea bladeren zijn ovaal, geribbeld, golvend en versierd met de mooiste blad tekeningen. Deze kamerplanten zien er niet alleen wonderschoon uit, ze bewegen ook. Als de zon opkomt openen de bladeren zich en ’s avonds sluiten ze zich weer. Van enkele soorten is de onderkant van het blad fluweel zacht. Mmm

Calathea's, zoals de Calathea Lancifolia, Calathea Makoyana en Calathea Rosea Picta zijn, zowel zeer decoratief als bijzonder stijlvol. De Calatheas staan bekend om hun typische Calathea kenmerken, zoals het blad dat aan de bovenkant groenwit gestreept is en aan de onder kant paars.

De zebrina

Er zijn veel soorten in de Calathea-plantenfamilie, maar een van de meest populaire is de Calathea-zebraplant (Calahea zebrina).

Hoe verzorg je de calathea?

Alles wat u moet weten over het verzorgen van Calathea. Calathea's hebben speciale zorg nodig om te gedijen. Afkomstig uit tropische gebieden houden ze van relatief stabiele temperaturen. Calathea's groeien op de bosbodem van tropische regenwouden. Ze hebben een warme plek en helder maar indirect licht nodig, houd ze uit direct zonlicht. Houd de grond vochtig van de lente tot de herfst. In de winter kan je iets minder water geven. Af en toe bemesten met een goede oplossing van vloeibare mest vindt ook deze kamerplant lekker.

Spectaculair gebladerte

Dit opvallende blad heeft Calatheas verschillende bijnamen opgeleverd, waaronder de pauwplant, de kathedraalvensterplant, de zebraplant en de ratelslangplant. Calathea's worden ook wel de gebedsplant genoemd omdat ze hun bladeren kunnen sluiten. Hun felgroene bladeren kunnen gestreept zijn in wit, geel of roze in een opvallend veerachtig patroon. Het lijkt soms of de bladeren beschilderd zijn, zo mooi.