Betaalbare planten voor huis en tuin

Cactussen

Op zoek naar een makkelijke kamerplant in je interieur? koop een Cactus want dit is een ideale plant als je geen groene vingers hebt. Deze stekelige kamerplant komt uit de dorre woestijnen van Zuid-Amerika. De cactus is weer helemaal in de mode, wij verkopen onder andere de populaire Euphorbia. Cactussen verzorgen is eenvoudig, deze kamerplanten gebruiken nauwelijks water en kunnen in de volle zon.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

33 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

33 producten

Van laag naar hoog sorteren

Veel cactussen produceren spectaculaire bloemen

Cactussenplanten kunnen voldoende vocht opnemen om hete droge woestijn zomers te overleven, ze barsten in bloei zodra de regen begint. Cactussenplanten behorende tot de Cactaceae-familie. Het zijn vlezige vetplanten die in een zeer breed scala aan ongebruikelijke vormen en maten voorkomen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en hebben slechts één keer per week water nodig, van oktober tot januari slechts één keer in de twee weken. Sommige bloeien vanaf maart.

Cactussen zijn ware overlevings kunstenaren

De Cactus een zeer makkelijke en sterke plant voor in huis. Hij is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en pas op...stekels. Wist je dat de Cactus heel weinig water nodig heeft. Geef je Cactus bij voorkeur vooral niet teveel water, hij kan erg goed tegen droogte en heel slecht tegen teveel water.

Cactus planten zijn bestand tegen kou, droogte en hitte. Cactus planten zijn dus zeer sterk en vragen weinig zorg, Hierdoor zijn cactussen zeer geschikt voor de wat nonchalantere kamerplanten eigenaar want je krijgt ze bijna niet dood al wil je het! Een aantal soorten bloeien met aparte, soms papierdunne bloemen, in fraaie kleuren.

In de winter hebben ze een rustperiode waarin ze weinig water vragen, met het langer worden van de dagen geeft u geleidelijk wat meer water. Cactussen mogen nooit nat staan dus zorg voor goede drainage. Een warme zonnige plaats is een vereiste. Wij vinden Cactussen zeer hippe kamerplanten.

De Euphorbia

Wist je dat Euphorbia's geen echte cactussen zijn en dat deze plant ook wel de cowboycactus wordt genoemd. In de natuur worden deze cactussen vele meters hoog. Gelukkig groeit de Euphorbia in je woonkamer heel langzaam. De euphorbia heeft, net als cactussen, heel weinig water nodig. Deze plant droogt graag uit tussen de gietbeurten door, omdat deze soort ook water opslaat in de stengel van de plant. Het is dan ook een ideale kamerplant voor beginners. Plant ze gewoon in goed doorlatende grond, geef ze licht en je bent klaar om te gaan.

Koop je cactus veilig online bij TuinFlora

Bestel online de mooiste cactussen en krijg standaard bloeigarantie, bent je niet tevreden dan krijg je nieuwe planten of je geld terug. Bestel dus zonder zorgen. Wij hebben de beste kwaliteit cactussen. Je kan je plant ook nog een extra verwennen met extra heerlijke plantvoeding.

Kijk ook eens bij onze andere kamerplanten. Zoals de populaire luchtzuiverende plant Chlorophytum en vetplant Haworitha