Betaalbare planten voor huis en tuin

Camellia

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van laag naar hoog sorteren

Camellia of Camelia is de botanische naam van de familie Theaceae

De botanicus Carl Linnaeus heeft de plant vernoemd naar de jezuiet en botanicus Georg Joseph Kamel. Er zijn 150-200 soorten bekend; de thee die we drinken is gemaakt van het loof van de Camellia Sinensis. De Camellia-variëteiten die we in de tuin telen, zijn van de Masayoshi-soort afkomstig uit Japan.

Camellia-struiken groeien het beste op een noordwestelijke locatie; in een zure grond (voeg turf toe aan de plantplaats als op een kalkachtige grond) Camellia houdt niet van droogte en tocht. De geweldige bloemen zijn een beloning voor de zorg die ze nodig hebben, een gevestigde Camellia-struik kan worden bedekt met honderden en honderden bloemen, enkelvoudig of dubbel, afhankelijk van de variëteit.

Volg de simpele regels: plant noordwestelijk in veengrond, in de zomer regelmatig regenwater, tweemaal organische mest in maart en juni zijn voldoende. En je hebt een blikvanger in je lentetuin.

Camelia's snoeien

Voor grootschalig snoeien is de beste tijd dat de plant inactief is van herfst tot winter.
Klein snoeien kan op elk moment worden gedaan, maar kan het beste worden gedaan nadat de plant is gebloeid en voordat deze zich begint te ontwikkelen. Nieuwe bloemknoppen, als je voor juni snoeit, zul je de bloemen van volgend jaar vrijwel zeker niet aantasten.

Snoei in juli of later en je loopt het risico dat je de bloemen van volgend jaar afsnijdt. Verwijder bij grootbloemige variëteiten alle bloemknoppen behalve de naar buiten gerichte knoppen, dit zal grotere bloemen aanmoedigen.

Onthoud dat bloemknoppen meer gezwollen zijn dan bladknoppen.

Hoewel je redelijk dicht gebladerte wilt, is het een goed idee om de plant open te zetten en meer licht en lucht binnen te laten, waardoor de groei van lager naar beneden wordt gestimuleerd, dit zal de gezondheid en bloei van de plant verbeteren.

Bij dit soort snoeien worden kleine takken en twijgen verwijderd die de neiging hebben om in te groeien, goed te snoeien, dicht bij de stam te snijden, geen stronken achter te laten.

Verwijder zwakke twijgen die slechts één zwakke eindknop hebben en geen zijscheuten.

Krachtige scheuten hebben meer dan één gezonde eindbladknop en laterale aan de zijkant.