Betaalbare planten voor huis en tuin

Appelbomen

Ontdek ons assortiment appelbomen bij Tuinflora. Kies uit een breed scala aan hoogwaardige bomen voor je tuin. Koop online en geniet van een snelle levering en lage prijzen!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

16 producten

Van laag naar hoog sorteren

Appelbomen

Appelbomen zijn een populaire keuze voor tuiniers. Deze prachtige bomen bieden niet alleen schaduw en schoonheid, maar ook heerlijke appels om van te genieten. Bij Tuinflora hebben we een breed scala aan appelbomen van hoge kwaliteit die perfect zijn voor jouw tuin.

Soorten Appelbomen

Bij Tuinflora vind je verschillende soorten appelbomen, waaronder bekende variëteiten zoals 'Golden Delicious', 'Jonagold' en 'Elstar'. Elk van deze bomen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en smaak, zodat je de perfecte appelboom kunt kiezen die aan jouw wensen voldoet.

Verzorging

Het verzorgen van appelbomen is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes, en verwijder eventuele onkruidgroei rond de basis van de boom. Je kunt de boom ook bemesten om ervoor te zorgen dat deze gezond en productief blijft.

Je hebt geen boomgaard nodig om je eigen appelbomen te kweken, onze compact groeiende dwergappelbomen groeien zowel op je terras als in de border en ze produceren fruit dat net zo groot of zelfs groter is dan grotere bomen. Ze produceren ook fruit op jongere leeftijd dan bomen van volledige grootte. Deze bomen worden gemaakt door een gewone appelboom te enten op de onderstam van een dwergboom.

Voor het terras / vlonder plant u de boom in een grote bak (30 cm breed). Zorg voor een goede afwatering, minimaal 5 cm kiezelstenen onderin de pot die een groot gat in de bodem moeten hebben. Zet de bak op een zonnige plek en geef regelmatig water. Gebruik bij voorkeur regenwater om te besproeien en laat de compost niet uitdrogen.

Voor bomen die in de grond zijn geplant, moet u de wortels een paar uur laten weken voordat u ze plant. Graaf een gat dat diep en breed genoeg is voor de boom en plant de boom op hetzelfde niveau als in de pot, zorg ervoor dat het transplantaat een paar centimeter boven de grond staat. anders vormt het zijn eigen wortelstelsel.

Je kunt een fruitboom ook trainen om langs een latwerk te groeien. Plant de boom in de aarde (zie mengsel) dicht bij het latwerk onder een kleine hoek. Basis van de boom een ​​beetje weg van het latwerk. Bevestig de boom met het juiste bindmateriaal in het midden van het latwerk, selecteer een aantal takken die u naar buiten wilt laten groeien, buig deze takken voorzichtig uit tijdens het groeiseizoen (tussen mei en juli) en zet ze vast met bindmateriaal. Zodra de vorm van de boom is vastgesteld, knipt u ongewenste takken weg.

Bemest in het voorjaar bovenop de planter (in de border aan de bovenkant Bodem) met organische mest en in de zomer regelmatig (elke 14 dagen) bijmesten met een oplosbare meststof (alleen in de planter). Bescherm de container tijdens de winter door hem in een doek of een oude zak te wikkelen om bevriezing van de plantenbak te voorkomen.

Tijdens februari-maart moet je de boom snoeien om hem in vorm te houden, kijk goed naar de bloemknoppen, daar zullen ze vrucht dragen, zo ja, knip achter de knoppen, anders wordt er geen vrucht geproduceerd. Knijp vroeg in het seizoen wat fruit af van jonge bomen, hierdoor kan een deel van de energie van de bomen sterker worden in plaats van alleen fruit te produceren. Snoei alle rechtopgroeiende zogenaamde watershoots weg, ze zullen geen vrucht dragen en zorg ervoor dat je nieuwe takken verwijdert die onder het transplantaat groeien. Deze bomen zijn zelfbestuivend; u kunt uw eerste vrucht hoogstwaarschijnlijk na twee seizoenen verwachten.

Grondmengsel: maak een grondmengsel van 1/3 zand - 1/3 compost en 1/3 leemachtig. Meng dit goed en plant de boom in dit mengsel. Plant de boom niet dieper dan het oppervlak van de kluit van de boom.

Bestel Appelbomen Online

Bij Tuinflora kun je eenvoudig appelbomen online bestellen. We bieden een snelle levering direct van de kwekerij en garanderen lage prijzen. Begin vandaag nog met het creëren van de tuin van je dromen met onze hoogwaardige appelbomen!

Van kleine mini appelboompjes tot grote appelboom varianten van wel 1.75m hoog. Voor elke tuin groot of klein en voor iedere smaak hebben we een passende appelboom. Al onze appelbomen zijn geinspecteerd op vitaliteit en gezondheid. Koop dus gerust een van onze appelbomen en geniet straks van heerlijke eigen appels.