Betaalbare planten voor huis en tuin

Buddleja

Buddleja of ook wel vlinderstruik genoemd bloeit zeer rijkelijk en is zoals de naam al doet vermoeden populair bij vlinders die met hun lange tong de nectar in de smalle individuele bloemen weten te bereiken. We hebben meerdere soorten buddleja verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van kleine soorten buddleja, die ook geschikt zijn voor potten op een terras, tot grote vlinderstruiken die tot 3 meter hoog kunnen worden.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

34 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

34 producten

Van laag naar hoog sorteren

De Buddleja of vlinderstruik bloeit met spectaculaire bloemen in een reeks fijne kleuren

Buddleia-struiken dragen geurige, trapsgewijze bloemen die rijk zijn aan nectar, zodat ze veel nuttige bestuivende insecten aantrekken. Buddleia's zijn in elke tuin gemakkelijk te onderhouden, maar groeien het beste op een beschutte zonnige plek. Buddleia kan groot worden. Voor het beste resultaat snoeit u uw Buddleia in de herfst hard terug zo zal hij het volgende seizoen weer groeien. Wij leveren de variëteit Buddleia davidii.

Wanneer en hoe Buddleja snoeien

Snoei de struik het beste rond eind maart of in april als het niet vriest. Het snoeien van Buddleja gebeurt bij mild weer. Als het vriest, kun je de klus beter uitstellen. Sommige mensen kiezen ervoor om de vlinderstruik in de herfst te snoeien. Ook dat kan, maar let er wel op dat de takken minder diep gesnoeid mogen worden dan in het voorjaar, anders kan de struik vorstschade oplopen. Bovendien mis je ook het mooie winterbeeld.

De nieuwe scheuten van de vlinderstruik beginnen vaak in de winter te groeien. Ga je de vlinderstruik snoeien, dan kunnen er al knopjes in zitten. Wees niet bang om ze weg te knippen, want de nieuwe scheuten lopen snel weer op. Snoei alle takken terug tot ongeveer 50 cm hoog, net boven de nieuwe scheuten. Door deze drastische snoei zal de Buddleja krachtig terugkomen en ook nieuwe grondscheuten maken, waardoor de struik zichzelf binnen enkele jaren volledig verjongt. Snoei ook elk jaar een of twee oude, knoestige takken op 20 cm.

Groot en kleinbloemige vlinderstruiken, rijkbloeiend met sierlijke gebogen bloemtrossen

Vlinderstruiken voor grote en kleine tuinen de vlinders in je tuin zijn er dol op!

De grootbloemige vlinderstruik (buddleja) is een prachtige heester met fraai gevormde lange bloemaren. Ze worden in vele kleuren door ons geleverd 

Deze willen nog wel eens flink uit de kluiten groeien waardoor er hard genoeid moet worden. Ook zaaien deze grote soorten zich soms ongewenst uit. Er zijn nu dwerg soorten te koop die geen zaad meer produceren, die heel compact blijven, goed in een kleine tuin passen en zelfs in potten gehouden kunnen worden.  Ze blijven vlinders aantrekken en dus heel nuttig voor de insecten wereld.  Ze vragen weinig onderhoud het enige wat U doen moet voor een fraaie vorm en veel bloemen is in het vroege voorjaar terug snoeien.

Kopen bij online tuincentrum TuinFlora

Buddleja koopt u snel en eenvoudig bij Gardens4you, uw online tuincentrum. We hebben een groot assortiment Buddleja om direct uit de kwekerij uit te kiezen.

Op al onze Buddleja-heesters krijg je standaard groei- en bloeigarantie, als je niet tevreden bent, krijg je nieuwe planten of krijg je je geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire rododendron, azalea en hortensia.

 

Hoe onderhoud ik mijn Buddleja

In het vroege voorjaar flink terug snoeien, ze bloeien op nieuwe takken, ze houden van een zonnige goed gedraineerde plaats. Geef een weinig bemesting met wat organische mest. Het is een probleemloze struik met veel bloeiplezier.