Betaalbare planten voor huis en tuin

Bonsai grond en mest

Alle kunstmest artikelen die nodig zijn om uw bonsai te onderhouden. Verzorg je bonsaiboom goed en gebruik bonsaimest.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren

Regelmatige voeding tijdens het groeiseizoen is cruciaal voor het gedijen van uw bonsai

Onze bonsai-meststof biedt een perfecte balans van essentiële voedingsstoffen en sporenelementen om uw bonsai er gezond uit te laten zien.

Bonsai-meststof voor een perfecte balans!

Om uw Bonsai aan te moedigen tot bloei te komen, heeft deze een meststof nodig met een hoog kalium (K) gehalte en voor oudere bomen een iets lager stikstof (N) gehalte of de hoeveelheid toegepaste kunstmest verminderen.

Stikstof (N) wordt voornamelijk gebruikt door planten voor bladgroei, fosfor in de vorm van fosfaten (P2O5) wordt voornamelijk gebruikt door planten voor wortelgroei, kalium in de vorm van potas (K20) voor de productie van bloemen en fruit.

Hoe u uw bonsaiboom voedt

Om een ​​bonsaiboom sterk te laten groeien, moet de voedingswaarde van de bodem herhaaldelijk worden aangevuld. Het ernstigste verlies betreft 3 elementen; stikstof, fosfor en kalium. Om uw bonsai te voorzien van een continue toevoer van essentiële voedingsstoffen voor planten, is het noodzakelijk om tijdens het actieve groeiseizoen regelmatig bonsaismeststof toe te dienen. Meststoffen moeten om de week op de bonsai worden aangebracht of zoals aangegeven op de verpakking. Volg altijd de instructies op de meststofverpakking. Bomen die inactief, jong of ziek zijn, mogen niet worden gevoerd:

De reden om alleen bonsais te voeren in het actieve groeiseizoen is omdat de mest / zouten zich ophopen in de compost. Voer ook geen bomen die niet zo goed groeien, het voeden van een zieke boom zal hem waarschijnlijk niet aanmoedigen om te groeien en zal waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen. Pas verpotte bomen mogen gedurende ten minste zes weken niet worden gevoerd om verbranding van nieuwe wortels te voorkomen. Het is altijd beter om te weinig dan te veel te voeren. Bemest altijd op vochtige grond.

Let bij het kopen van een meststof op de NPK-classificatie op de verpakking. Het eerste cijfer verwijst naar het percentage stikstof (N), het tweede naar het percentage fosfaten (P2O5) en het derde naar het percentage potas (K20). Zorg er bij het kopen van kunstmest voor bonsai voor dat alle drie de elementen in evenwicht zijn en als gelijk worden vermeld (bijvoorbeeld 10:10:10). Zie ook onze oplosbare meststof