Betaalbare planten voor huis en tuin

Doperwten

Koop hoogwaardige Doperwten zaden online bij Tuinflora. Ideaal voor uw moestuin. Groot assortiment aan groentezaden beschikbaar.
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren

Doperwten

Doperwten (Pisum sativum) zijn een populaire groentesoort die bekend staat om hun heerlijke zoete smaak en zachte textuur. Ze zijn een geliefde toevoeging aan veel gerechten en kunnen vers, ingevroren of in blik worden gegeten.

Eigenschappen

Doperwten zijn eenjarige planten uit de vlinderbloemenfamilie en groeien in lange, slingerende ranken. Ze hebben kleine, heldergroene peulen die veel kleine ronde erwten bevatten. De planten kunnen tot ongeveer 1 meter hoog groeien en hebben vaak steun nodig in de vorm van een rek of gaas.

Teelt

Om doperwten te kweken, kunt u kiezen voor het zaaien van zaden in de volle grond of in potten. Ze hebben goed doorlatende grond nodig en kunnen het beste worden geplant op een zonnige locatie. Doperwten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes.

Oogsten

De erwten kunnen worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn en de peulen stevig, maar nog steeds sappig zijn. Knijp ze voorzichtig open en pluk de erwten eruit. Vers geoogste erwten smaken het beste, dus probeer ze zo snel mogelijk na de oogst te consumeren.

Bestel nu

Koop hoogwaardige Doperwten zaden bij Tuinflora en geniet van verse, smaakvolle erwten uit uw eigen moestuin. Onze zaden worden direct van de kwekers geleverd, tegen lage kosten en met snelle levering. Bestel vandaag nog en maak uw moestuin compleet!