Betaalbare planten voor huis en tuin

Anemone

Anemonen zijn charmante planten met komvormige bloemen in de kleuren wit, roze, magenta, rood of blauw. Ze kunnen worden gekweekt in borders, rond bomen en struiken of in containers. Anemonen zijn onderhoudsarme planten die in veel tuinen voorkomen. Deze plantjes brengen felle kleuren in het voorjaar. Je kunt ze naast andere voorjaarsbloeiende planten planten voor een feestelijke tuin.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren

Plant anemoonbollen bijna het hele jaar door

Anemonen zijn kleurrijke bloemen en zijn er in verschillende vormen en maten. Verschillende soorten anemonen kunnen het hele jaar voor bloemen zorgen.

Wij leveren de volgende vroegbloeiende Anemoonknollen die geschikt zijn voor het kweken op hete, droge locaties. Anemone blanda, Anemone coronaria en Anemone De Caen.

De bekendste zomeranemoon is Anemone coronaria, vaak de papaveranemoon genoemd, een knolgewortelde plant met grote opzichtige papaverachtige bloemen op stengels van 15-20 cm hoog.

Plant anemoonbollen in grote groepen voor maximale impact. Anemonen zijn geweldige snijbloemen.

Alle anemonen scherp geprijsd

Onder de anemonen vindt u de De Caen, Mr. Fokker, St Brigid en Hollandia. Maar natuurlijk ook de Anemone Blanda Blauw en Wit.

Pilinius de Oudere verbindt de naam met het Griekse anemos = wind. Anemona was een nymph aan het hof van de Godin Flora. Volgens de sage zou Floras Zephyr, de God van de Wind, op Anemona verliefd zijn geworden, waarop ze door de jaloerse Godin Flora in een bloem veranderd werd.

Anemone Blanda soorten zijn de zogenaamde Oosterse Anemonen die reeds vroeg in het voorjaar kunnen bloeien, zij zijn zeer geschikt voor o.a. rotstuinen en ook op potjes geplant doen zij het heel leuk. Van oorsprong komen zij uit Griekenland en Turkije.

De anemoon coronaria is de Turkse Anemoon die wij in diverse soorten leveren zoals, Anemone de Caen, Fokker, St. Bridgid, Hollandia. Het zijn prachtige bloembollen in de tuin die na de gewone voorjaarsbloembollen bloeien.