Betaalbare planten voor huis en tuin

Amaryllis

Ontdek een grote variëteit aan Amaryllis bloembollen bij Tuinflora. Bestel de prachtige Hippeastrum bollen voor een scherpe prijs en geniet van kleurrijke bloemen in uw tuin.
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 100

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 100

Van laag naar hoog sorteren

Amaryllis bloembollen

De Amaryllis bloembollen, ook wel bekend als Hippeastrum, zijn geliefd vanwege hun prachtige bloemen in diverse kleuren en vormen. Bij Tuinflora vindt u een ruime keuze aan Amaryllis bloembollen tegen scherpe prijzen. Deze bolgewassen zijn eenvoudig te kweken en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Prachtige kleuren en vormen

De Amaryllis bloembollen staan bekend om hun grote bloemen die vaak trompetvormig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, roze, wit en geel. Daarnaast zijn er ook Amaryllis bloemen met meerdere kleuren en strepen. Met deze bloembollen kunt u prachtige bloemstukken creëren of uw borders en bloembedden verfraaien. Naast de traditionele Amaryllisen hebben we ook een aantal wax gedoopte soorten met verschillende afwerking en diverse complete sets met grond en pot.

Makkelijk te verzorgen

Amaryllis bloembollen zijn gemakkelijk te verzorgen. Plant de bollen in goed gedraineerde grond op een zonnige of licht beschaduwde plek. Zorg ervoor dat de bollen voldoende water krijgen, maar niet te veel. Na het planten duurt het meestal enkele weken voordat de bloemen beginnen te bloeien. Geniet daarna van de prachtige Amaryllis bloemen.

Als je de bol over wilt houden (alternatief is weggooien) dan moet je regelmatig water blijven geven en elke 2 weken een beetje vloeibare kamerplanten mest

Vanaf begin mei kan je de bol in de tuin planten waar hij verder door kan groeien tot eind september. Hierna de inmiddels groter geworden bol uitgraven (wortels intact laten) en circa 8-10 weken droog en koel bewaren (rol bijvb in een paar kranten). Deze stress zet de bol aan tot het maken van een nieuwe bloemknop. Na deze periode heb je een grotere Amaryllis dan waarmee je ooit begon met nog grotere bloemen.

Dit is wel iets voor de liefhebber die ook een ruimte heeft om de bol een tijdje door te kweken en te bewaren, want zijn sierwaarde voor de huiskamer is hij wel een tijdje kwijt. In de groenbak mag dus ook, we hebben volgend jaar ook weer een groot assortiment Amaryllissen :) Bekijk alle andere bloembollen

Bestel uw Amaryllis bloembollen bij Tuinflora

Bij Tuinflora kunt u eenvoudig uw Amaryllis bloembollen bestellen. Wij bieden een ruime keuze aan verschillende soorten Amaryllis bollen tegen scherpe prijzen. Daarnaast profiteert u van snelle levering direct van de kwekers en groeigarantie. Geef uw tuin een kleurrijke boost met de prachtige Amaryllis bloembollen van Tuinflora.