Betaalbare planten voor huis en tuin

Pruimenbomen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren

Voor het beste resultaat moeten pruimenbomen op een warme, zonnige, beschutte locatie worden geplant.

Dessertpruimen

Victoria Plum is de meest populaire pruimensoort van allemaal. Victoria Plum is zelfvruchtbaar en produceert een overvloed aan grote sappige, bleek roodpaarse vruchten met geel vruchtvlees. Victoria-pruimen kunnen vers van de boom worden gegeten of worden gekookt voor desserts en gebak. Vruchtvorming begint in augustus. Victoria Plums zijn gemakkelijk te kweken en ideaal om in kleine tuinen te kweken.

Plum Opal is een vroege vruchtdragende variëteit die aan het einde van de zomer heerlijke roodpaarse vruchten met zachtgeel vruchtvlees produceert. Plum Opal is een zelfvruchtbare variëteit die kan worden gebruikt om andere niet-zelfvruchtbare pruimen te bestuiven.

Prunus domestica Black Amber is een geweldige dwergvariëteit die perfect is om in een pot op je terras te kweken. Door zijn compact groeiende karakter is ze een goede keuze voor kleine tuinen. Black Amber produceert laat in de zomer heerlijk smakelijk donker gekleurd fruit met romig geel vruchtvlees. Black Amber is zelfvruchtbaar en een goede variëteit om in koelere klimaten te kweken.

Culinaire pruimen Plum Czar is een sterke variëteit aan kookpruimen. De donkerblauw-paarse vruchten hebben een licht bittere smaak, waardoor ze perfect zijn om mee te koken; als het lang genoeg rijpt, kan Plum Czar ook vers van de boom worden gegeten. Plum Czar is een zelfvruchtbare variëteit, dus je hebt niet meer dan één boom nodig om fruit te produceren.

Pruimenbomen zijn gemakkelijk te houden en geven veel fruit

Pruimenbomen staan er om bekend dat ze in verhouding tot andere fruitsoorten veel fruit geven. Wij hebben diverse soorten in ons assortiment, volop keus voor iedereen. Pruimen zijn lekker om zo te eten maar u kunt ze natuurlijk ook gebruiken in pruimenjams en dergelijke. Gezien de ruime productie misschien geen verkeerd idee, ze allemaal opeten als ze rijp zijn is misschien teveel van het goede. Ze zijn goed voor de gezondheid, men zegt dat pruimen onder andere de bloeddruk kunnen verlagen.