Betaalbare planten voor huis en tuin

Brugmansia - Engelentrompet

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren

Brugmansia is algemeen bekend als engelentrompet

Brugmansia komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika, waar ze in het wild als kleine bomen kunnen groeien. Verbazingwekkende Brugmansia-planten produceren zeer dramatische, supergrote trompetvormige bloemen, die heerlijk ruiken.

Brugmansia-planten zijn ideaal voor grote terrasbakken. Als de brugmansia goed wordt gevoerd en bewaterd, zal hij de hele zomer een weelde aan zeer elegant gevormde kleurrijke bloemen en bladeren groeien.

Deze Engelentrompet is zacht en daarom niet winterhard, dus breng in de winter binnen.

Hoe zorg je voor je Brugmansia

Plant ze in een grote plantenbak in goede potgrond en voeg grof zand toe voor drainage, zet de bloempot in een grote schotel waarin je in de zomer dagelijks tot 3-4 cm water kunt toevoegen. Het beste is regenwater. Brugmansia mag nooit uitdrogen, het zijn echte waterverbruikers.

Nadat de plant is neergedaald, bemest je deze met organische mest bovenop de grond. Zet de plant in de volle zon op een warme plek in je tuin of terras. Bemest elke 4 weken met een samengestelde meststof of gebruik onze langzame meststoftabletten, ongeveer één tablet per 2 liter pot inhoud (in het algemeen zou ik zeggen: plaats 4-6 tabletten)

De plant zal snel uitgroeien tot een redelijk grote plant, indien nodig trimmen, bloemknoppen worden gevormd in juli-augustus, de plant bloeit tot ver in de herfst. Bewaar uw plant in de winter in een vorstvrije ruimte op dezelfde manier als bij Fuchsia planten. Begin april opnieuw uitplanten, eind april buiten zetten en eventueel nachtvorstbescherming geven. Gebruik een decoratieve plantenbak, want de plant en de kuip zullen een streling voor het oog zijn in uw tuin

Soms worden Brugmansia-bladeren geel en vallen ze regelmatig af. Het zijn erg hebzuchtige planten, dus voed ze goed zoals hierboven beschreven. Ook dient u op spint te controleren, dit kan een oorzaak zijn van bladvergeling. Ze zijn erg moeilijk te herkennen, ze zien eruit als peperstof aan de onderkant van de bladeren. Besproei de bladeren met een fijne waterstraal en zoek naar zeer fijne spinnenwebben aan de uiteinden van de takken, indien geïnfecteerd kun je een insecticide voor mijten krijgen en dienovereenkomstig besproeien.

Ze hebben veel water nodig, maar ze houden er niet van dat hun wortels in het water staan.