Betaalbare planten voor huis en tuin

Kamerplanten

Kamerplanten horen thuis in iedere woonkamer. Kamerplanten zijn luchtzuiverend, sfeerverhogend en geluidsdempend. Geen groene vingers, geen probleem, ook voor u hebben wij de juiste makkelijk groeiende kamerplant. Wij hebben een groot assortiment zeer betaalbare kamerplanten met groeigarantie voor u op voorraad. Ook leuk als kado

 

Filteren

Mooie groene kamerplanten

Kamerplanten zien er niet alleen goed uit, ze absorberen ook kooldioxide en geven zuurstof af. Het toevoegen van kamerplanten aan uw huis is een natuurlijke manier om luchtvervuiling te verminderen en het zuurstofgehalte te verhogen. Kamerplanten regelen de luchtvochtigheid in een kamer binnen het optimale bereik voor onze gezondheid.

We hebben altijd een grote selectie kamerplanten in de verkoop, bestel gewoon online en we bezorgen ze snel bij je. Onze kamerplanten zijn ook geweldige duurzame cadeaus.

Bloeiende sfeermakers 

Bij bloeiende kamerplanten kan je denken aan Anthuriums, Bromelia's, Gardenia's, Orchideeën, Spathifolium en Stefanothis  Al deze soorten houden van een zonnige plek en brengen veel kleur in huis. Sommige vrolijke huisgenoten hebben ook een heerlijk geur (Gardenia's en Stefanothis).

De meeste bloeiers kan je een aantal maanden in bloei houden maar dan is de koek ook vaak op. Zo bloeien bromelia's met hun felle kleuren maar een keer en zijn dan op, maar ze zijn goedkoper dan een bos bloemen en gaan toch maanden mee.

Orchideeën kan je na de bloei terugknippen waarna ze weer opnieuw in bloei komen. Met de juiste orchideeën voeding kan jouw Orchidee dan meerdere jaren mee. Enige nadeel van bloeiende kamerplanten is dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor het stuifmeel van bijvoorbeeld de Anthurium of Spathifolium, maar dat komt gelukkig maar zelden voor (mensen met hooikoorts).

Bloembollen voor in huis

Je denkt bij kamerplanten misschien niet zo snel aan bloembollen, maar sommige bloembollen lenen zich uitstekend als kamerplant voor in vensterbank zoals amaryllissen, crocussen (in een special crocus pot), hyacinthen op pot of op een glas en paperwhite narcissen.

Al deze bollen bloeien binnen een paar weken en met name de amaryllis maakt met zijn enorme bloemen een fantastische indruk! Paperwhites en hyacinthen geuren heerlijk al houd niet iedereen van de sterke geur. Bloembollen zijn al met al makkelijke planten voor een deel van het jaar, alleen even geduld voor het beste resultaat!

Cactussen

Cactussen zijn weer helemaal hot! Er is een grote verscheidenheid aan cactussen, sommigen zijn heel onopvallend minimalistisch, andere zijn zeer druk en opvallend met felle kleuren. Van de cactussen hebben we ook soorten die gecombineerd zijn met kleine droogbloemen. Hierdoor lijkt het of de cactussen in bloei staan. De felgekleurde bloemen geven de cactussen een hele andere uitstraling! Er zijn ook cactussen die vanzichzelf bloeien, maar dan moet je wel veel geduld hebben, het kan soms wel 20 jaar duren! Sommige types hebben venijnige stekels, daar moet je wel rekening mee houden met kleine kinderen. Een bekende dergeljke cactus is de echinocactus Grusonii, hij heeft de vorm van een poef, maar met flinke stekels en heet in de volksmond ook wel schoonmoeders kussen, driemaal raden waarom :). Er zijn echter ook cactussen die nauwelijks stekels hebben of bedekt zijn met een soort haren, minder prikkelig dus.

Het grote voordeel van cactussen is dat je er heel weinig omkijken naar hebt. Geen groene vingers is dus geen excuus. Ze kunnen toe met weinig water en zonder veel zon, in de winter gebruiken ze zelfs vrijwel geen water. Ideaal voor de student, mensen zonder groene vingers of de zakenman of vrouw die veel op reis is!

Soorten met grote bladeren

Grootbladige groene kamerplanten worden meestal geselecteerd op hun mooie en bonte blad, zoals bontbladige begonia's,calathea's en diefenbachia's, makkelijke planten die het ook goed doen met minder licht. Diefenbachia;s zijn erg populair, maar het sap dat bij beschadiging van het blad vrijkomt kan wel irriteren, dus met kleine kinderen beter een andere plant. Ook ficus lyrata heeft groot blad. Het blad heeft wel een beetje de vorm van een viool, daarom wordt hij ook wel de vioolplant genoemd. Het kan een flinke plant worden, eerder hoog dan breed, mooi in een wat ruimere woonkamer

Soorten met kleine bladeren

De meeste ficussen hebben een mooi fijn blad, al dan niet met een bonte tekening. Ook de chloropythum (zebraplant) en de meeste dracena's kan je tot deze groep rekenen. Zowel ficusen als dracena's kunnen in de loop der tijd flink doorgroeien, waarbij de ficus een behoorlijke bos blad vormt en de dracena's een wat elegantere uitstraling hebben omdat ze alleen aan de top van de stam blad vomen, Van de dracena's bestaan ook breedbladigere varieteiten. Ficussen kunnen goed tegen weinig licht, dracena;s hebben iets meer licht nodig.

Mediterane of kuipplanten

Dit zijn planten die aan de middelandse zee gewoon buiten groeien, maar in ons klimaat in de winter naar binnen moeten. Grotere versie  worden dan ook meestal in een kuip (vandaar kuipplant) gehouden, de kleinere soorten kunnen ook in een gewone pot. Voorbeelden hiervan zijn de citroen en sinasppelboompjes, olijfboompjes en oleanders. Je kan ze het hele jaar door in huis houden, maar je kan ze vanaf mei ook buiten zetten op je tuintafel, balkon of terras. Wel moet je er dan op letten dat er een gat in de bodem van de pot zit zodat overtollig regenwater afgevoerd kan worden en dan niet vergeten als je ze in de winter naar binnen haalt om er een schotel onder te zetten.

Varens

Varens zijn bijzondere planten omdat ze geen bloemen of zaden vormen maar zich voortplanten door sporen onderaan het blad. Varens zijn er in allerlei varianten van klein tot heel groot (tot 20 meter) en hebben een lange historie, ze zijn al zo'n 150 miljoen jaar aanwezig op aarde (oudste fossielen zelfs 350 miljoen jaar oud!). De varen maakt zowel steriele bladeren aan als bladeren met pollen aan de onderzijde. Bij de meeste varens zijn deze bladeren nauwelijks van elkaar te onderscheiden maar er zijn soorten waar er een duidelijk verschil is. 

Varens staan bekend om het mooie blad wat zich op een vernuftige manier ontkrult, een wonder van moeder natuur.

De varens die geschikt zijn voor in de huiskamer zijn de kleinere soorten, ze groeien van origine in subtropische bossen met een hoge luchtvochtigheid. Ze houden daardoor van indirect licht, dus niet in de volle zon. Omdat de huikamer standaard niet zo'n hoge luchtvochtigheid heeft is het van belang dat je je varen van voldoende water voorziet en liefst ook  een regelmatige sproeibeurt.  

Verder zijn varens vrij makkelijke voro in de woonkamer, die ook nog eens een  luchtzuiverende werking hebben. Zet ze in een pot op een standaard of doe ze in een hangmand zodat je het mooie blad de ruimte geeft. Het is een van de weinige soorten die het ook in een badkamer goed uithoudt, mits er voldoende daglicht is.

Vetplanten

Er is een grote verscheidenheid aan vetplanten, de aloe vera's  zijn misschien wel de bekendste. Dit vanwege de toegekende helende werking van het sap uit de bladeren, maar er zijn ook hele andere vetplanten zoals de crassula en de sansevieria. Deze laatste wordt ook wel vrouwentong genoemd vanwege de gelijkenis met een scherpe tong.

Doordat vetplanten veel vocht op kunnen slaan in hun bladeren kunnen ze langere tijd zonder water, ze zullen dus niet zo snel droog staan. Door de minimalistische vormen van de meeste vetplanten doen ze het goed in een modern en strak interieur.

Hoe kies ik de juiste kamerplant?

Is uw kamer donker kijk dan eens onder onze categorie kamerplanten voor weinig licht. Wilt u er weinig omkijken naar hebben kijk dan eens naar onze vetplanten en cactussen. Deze planten stellen weinig eisen aan hun verzorging en kunnen lang zonder water, makkelijk als je vaak van huis bent of als je plant op kantoor staat.

Bloeiende kamerplanten geven kleur aan de kamer en grote kamerplanten geven diepte. Een aantal planten zijn lucht zuiverend het zijn daarom ook zeer geschikte kantoorplanten. Daarnaast hebben we ook nog wat vleesetende planten. Wij hebben de diverse soorten bijeengevoegd op thema maar uiteraard kunt u ook alle soorten individueel bekijken.

Kamerplanten online kopen bij TuinFlora

Kamerplanten online kopen doe je veilig en eenvoudig bij Tuinflora. Het online tuincentrum voor vrolijk tuinplezier. Voor 15.00u besteld, morgen in huis. Betaal gemakkelijk achteraf en niet goed geld terug. Groot assortiment voor in huis om uit te kiezen. Levering 6 dagen per week, ook op zaterdag en naar het buitenland.

Bij al onze planten krijg je standaard bloeigarantie, bent je niet tevreden dan krijg je nieuwe of je geld terug. Je kan dus zonder zorgen bestellen. Wij hebben de beste kwaliteit. Je kan je plant ook nog een extra verwennen met extra heerlijke plantvoeding.