Betaalbare planten voor huis en tuin

Siberica - Siberische Lis

De Sibirische Iris herken je aan de wat kleinere bloemen met markeringen en een smal helderrgroen blad. Irissen plant je met de voetjes in de volle zon en komen elke zomer weer terug. Het is een uitstekende snijbloem.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 49

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-48 van 49

Van laag naar hoog sorteren

Wij leveren baardloze iriswortelstokken van topkwaliteit

Direct vanaf de kwekerij verzonden voor het beste resultaat en 100% garantie.

Iris sibrica of Siberische vlag is populair vanwege haar vermogen om te gedijen in een breed scala van omstandigheden. Siberische Iris is perfect om in borders of langs een vijver te kweken. Ze houden van goed doorlatende, vocht vasthoudende grond met een hoog compostgehalte.

Het elegante blad van Siberische irissen is grasachtig en bloemen bloeien in de zomer aan hoge stelen. Het zijn winterharde planten en zeer flexibel, ze verdragen de meeste omstandigheden als ze eenmaal zijn gevestigd.

Zorg voor Siberische iris

Deze statige vaste planten bieden het hele jaar door interesse, ze hebben prachtige exotisch ogende bloemen in de zomer en grasachtig blad dat in de herfst prachtig roodbruin wordt en hun zaaddozen zien er prachtig uit in bloemstukken.

Plant Iris sibirica op een open zonnige plek met een goede afwatering, ze profiteren van minimaal 6 uur zonlicht per dag. Plant de wortelstokken in een goede mix van potgrond en zand, de wortelstok moet bedekt zijn tot waar je echt de top kunt zien, omdat hij aan het zonlicht moet worden blootgesteld, de wortels moeten onder de grond worden begraven. Om dit te bereiken, graaf een gat met een diameter van 26 cm en een diepte van 10 cm en hoop dan een klein hoopje aarde op. Plaats de wortelstok op deze heuvel met de wortels uitgespreid over de aarde en vul dan het gat en bedek de wortels, waarbij de bovenkant van de wortelstok enigszins zichtbaar blijft.

Houd ze de eerste 6-8 weken na het planten goed water. Bloei kan een extra seizoen vergen, omdat ze zich moeten settelen.

Breng elke lente organische mest en een dunne laag compost aan rond de basis van de planten en opnieuw nadat de bloemen zijn verdwenen. Om een ​​tweede bloei te stimuleren, snijdt u de bloemstengels dicht bij de grond nadat de bladeren geel zijn geworden.

Bosjes van Siberische irissen kunnen jarenlang ongestoord groeien, verdelen is noodzakelijk wanneer de bosjes vol raken of wanneer de kracht afneemt en de bloemen kleiner worden. Verdeel de planten (met een scherp mes of schop niet breken of scheuren) ongeveer om de drie jaar in het vroege najaar en herplant onmiddellijk. Ze doen het goed in borders maar ook langs een vijver als waterzijdige plant.

Irissen Sibirica doen het prima in de volle zon en langs de rand van een vijver

De Iris sibirica vaste planten zijn heel sterk, plant ze in groepjes van drie elke plant een voet uit elkaar voor een fraai effect. Na vier jaar moet u de planten scheuren om de vorming van bloemknoppen te bevorderen.

Indien langs de vijver aangeplant zorg erdan voor dat ze wel vochtig staan maar niet volledig in het water, net op de rand tussen droog en nat is prima. Langs het water komen de prachtig gevormde bloemen heel goed uit. Deze Iris planten worden ook wel de Siberische Zwaard Lelies genoemd.