Betaalbare planten voor huis en tuin

Ceanothus

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren

Ceanothus of Amerikaanse sering is een gewaardeerde en nuttige struik voor een zonnige of schaduwrijke standplaats.

De Ceanothus of Amerikaanse sering wordt vaak het beste geplant tegen een muur op het zuiden. Deze struik is groenblijvend en zeer droogtetolerant. Hij profiteert van een goede biologische mulch in de late winter of lente.

Het geslacht is beperkt tot Noord-Amerika, met het grootste deel van de distributie in Californië, vandaar de algemene naam de California Lilac. Ceanothus komt van een Grieks woord dat doornige plant betekent.

Ceanothus snoeien

Alle ceanothus-soorten die in het voorjaar bloeien, moeten na de bloei in juni allemaal licht worden gesnoeid. Snoei takken of scheuten die te lang zijn geworden met 1/3 inch Ceanothus-soorten die bloeien in de nazomer (augustus-september) moeten allemaal in het vroege voorjaar (maart) licht worden gesnoeid. Door niet te snoeien, zien de planten er op de lange termijn vaak slordig uit.

Zorgzaam

Zet de struiken op een beschutte, warme plaats. Alle ceanothus verdragen geen koude, scherpe wind. In koude winters kan het blad van ceanothus worden aangetast door de vorst. Breng in maart een flinke laag compost aan rond de voet van de struik.