Betaalbare planten voor huis en tuin

Magnolia

Een magnoliastruik in volle bloei is een van de geneugten van het vroege voorjaar. Plant de magnolia in de tuin en deze prachtige struiken zullen het gesprek van de dag zijn! Met grote bloemen en prachtige kleuren, variërend van wit tot crème en geel tot elk soort roze, rijk rood tot paars. Sommige magnoliabloemen zijn niet alleen ongelooflijk mooi, maar ook geurig. Magnolia's kunnen struiken of bomen zijn, zijn er in alle soorten en maten en passen in elke tuin.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

16 producten

Van laag naar hoog sorteren

Magnolia struiken ook wel de beverboom, begin van de lente

Magnoliastruiken zijn gemakkelijk te onderhouden in zowel grote als kleine tuinen. De nieuwe Magnolia-variëteiten bieden een keuze aan kleuren van zuiver wit tot roze en lichtcitroen. Struiken voor grote tuinen of compact groeiende bomen voor grote potten en borders.

Hoe zorg je voor je magnolia

Compacte magnolia struiken zijn ideaal voor een tuin van gemiddelde grootte. Ze kunnen worden geplant in grote containers of als vrijstaande solitaire bomen. Ze bloeien midden tot laat in de lente. De bloemen worden voor de bladeren gedragen. Ze geven de voorkeur aan verrijkte aarde en een zonnige standplaats, ze zullen geen bloemen produceren als ze in de schaduw worden geplant.
Je kunt ze in de herfst of lente planten in een groot plantgat gevuld met 50% tuinaarde en 50% turf. Geef de kluit bij ontvangst goed water en plaats in het voorbereide plantgat, deze hebben een goede drainage nodig. Opvullen met voorbereide grond. Goed aandrukken en de komende weken goed water geven.

Magnolia's houden van een biologische topdressing in het vroege voorjaar. Ze moeten worden beschermd tegen harde wind. Verwijder dood hout in de zomer na de bloei en knip eventuele slordige stukjes weg. Magnolia's haten het om gestoord te worden en houden niet van snoeien, dus kies een ruimte waar ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Verwijder nooit grote takken van oude bomen, want de wonden zullen nooit genezen.

Koop Magnolia bij online tuincentrum TuinFlora

Magnolia koopt u snel en eenvoudig bij TuinFlora, uw online tuincentrum. We hebben een groot assortiment Magnolia's om direct uit de kwekerij uit te kiezen.

Op al onze Magnolia-heesters krijg je standaard groei- en bloeigarantie, als je niet tevreden bent, krijg je nieuwe planten of krijg je je geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben struiken van de beste kwaliteit.

Magnolia's produceren vroeg in het voorjaar prachtige bloemen

Magnolia's zijn er struikvorm en als (kleine) boom, ze bloeien vroeg in het voorjaar nog voor het blad verschijnt. Doordat ze niet zo groot worden ook geschikt voor de kleinere tuin.

Magnolia's hebben veel te bieden voor uw tuin. Ze bloeien al vroeg in het voorjaar voor de meeste andere struiken en bomen en vallen daardoor extra op! De nieuwe soorten geven een keuze in kleur en bloemvorm van puur wit, tot citroengeel en roze.

Wij leveren 100% gegarandeerde magnolia's direct van de kwekerij.