Betaalbare planten voor huis en tuin

Hyacinten

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

12 producten

Van laag naar hoog sorteren

Hyacinten zijn populair vanwege hun heerlijk geurende, langdurige bloemen

Halverwege de lente verschijnen kegelvormige dichte clusters van roosjes op riemachtig blad. Hyacintenbollen bloeien meestal van maart tot april, dus plant u ze best in de herfst voor de eerste vorst. Plant hyacintenbollen op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Speciaal 'geprepareerde' hyacinten kunnen in de winter binnen vroeg bloeien; voorbereide hyacinten zijn populaire kerstgeschenken.

Hoe hyacintbloembollen te planten

Hyacinten zijn vatbaar voor vorstschade, dus houd rekening met de algemene regel voor tijdig planten (buiten). Plant de hyacintenbollen op een diepte van 10-12 cm in goed doorlatende grond. Het is vereist om een ​​mulch te geven!

Verdeel de bovengrond in fijnere grond (verwijder klontjes) en vervang de aarde geleidelijk over de nieuw geplante hyacinten. Bemest in het vroege voorjaar met wat organische mest als de spruiten zichtbaar worden. Snijd de oudbruine bloemstelen af ​​met een scherp mes.

Onze geurende hyacinten zijn geschikt voor zowel pot als tuinbeplanting

Wij leveren direct van de kwekerij voor het beste resultaat. Hyacinthen worden vaak via winkels aangeboden, dan liggen ze soms vrij lang onder te warme omstandigheden. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Onze bloembollen worden direct van de kwekerij naar uw tuin verzonden, altijd optimaal door de kweker behandeld en bewaard daarom geven wij op onze bloembollen 100% garantie.

De oorspronkelijke naam voor de hyacinten is Hyacinthus orientalis, ze worden reed sinds de 17e eeuw gekweekt.