Betaalbare planten voor huis en tuin

Azalea

Ontdek de prachtige collectie Azalea's bij Tuinflora. Bestel nu en laat ze snel bij je thuis bezorgen!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren

Azalea - Prachtige Bloeiende Struiken

De Azalea, ook wel bekend als Rhododendron, is een prachtige bloeiende struik die vaak wordt gebruikt als decoratieve plant in tuinen en landschappen. Met hun mooie bloemen en groenblijvende bladeren die het ook goed doen in de schaduw zijn Azalea's een populaire keuze onder tuinliefhebbers.

Soorten Azalea's

Er zijn verschillende soorten Azalea's beschikbaar, waaronder de Japanse Azalea, de Chinese Azalea en de Indica Azalea. Elke soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en bloeitijd. De kleuren van de bloemen variëren van wit en roze tot rood en paars, waardoor je een breed scala aan opties hebt om uit te kiezen. De Azalea-variëteiten die we aanbieden zijn Mollis en Japonica, ze zijn zeer winterhard en hebben een opgaande bossige groeiwijze.

Azalea's Planten en Verzorgen

Het planten van Azalea's is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat je ze plant in goed doorlatende grond en geef ze regelmatig water. Daarnaast is het belangrijk om ze op de juiste manier te snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Azalea staat graag in een vochtige zure grond. Als je een kalkrijke grond hebt, voeg dan ten minste 20 liter turfachtige compost toe in en rond het plantgat om de Azalea-planten te helpen zich te vestigen.

Koop Azalea's bij Tuinflora

Bij Tuinflora kun je een prachtige selectie Azalea's vinden om je tuin mee te verfraaien. Bestel vandaag nog en profiteer van onze lage prijzen en snelle levering direct van de kwekers. Let op: geen garantieduur vermeld.