Betaalbare planten voor huis en tuin

Azalea

Niets is mooier dan een azaleastruik in voorjaarsbloei. Deze onderhoudsvriendelijke struiken zijn er in vele soorten en bloemkleuren. Het is moeilijk om er een te vinden die niet aan uw behoeften voldoet. De azalea heeft spectaculaire bloemen van de lente tot de vroege zomer en sommige soorten zijn soms geurig. De azaleastruik lijkt op de rhododendron maar wordt meestal iets kleiner. Azalea's kunnen in elke tuin worden gekweekt en voegen direct interesse en kleur toe aan saaie gebieden. Het kweken en verzorgen van deze struiken is eenvoudig.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Azalea's maken deel uit van de Rhododendron-familie

De Azalea-variëteiten die we aanbieden zijn Mollis en Japonica, ze zijn zeer winterhard en hebben een opgaande bossige groeiwijze. Azalea staat graag in een vochtige zure grond. Als je een kalkrijke grond hebt, voeg dan ten minste 20 liter turfachtige compost toe in en rond het plantgat om de Azalea-planten te helpen zich te vestigen.

In april-mei zorgen deze fijne azalea-struiken voor kleur en veel geur. Azalea-heesters kunnen ook in grote containers in zure grond worden geplant.

Azalea's, voorjaarsbloeiende heesters met een heerlijke geur

Rijkbloeiende struiken die het ook goed doen in de schaduw

Azalea's houden van een beetje schaduw en een zurige aarde. Meng daarom bij het aanplanten een flinke hoeveelheid turf door de aarde, de heester zal u belonen met fraaie bloemen.

Azalea's kunnen een beetje schaduw goed verdragen, bijvoorbeeld een ochtend zon en s'middags wat schaduw.