Betaalbare planten voor huis en tuin

Fritellarias

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Fritillarias zijn een van de meest bijzondere bloemen van de lente

Fritillaria-bollen produceren knikkende klokvormige bloemen, veel soorten zoals Fritillaria meleagris de Wilde kievitsbloem hebben een geruit patroon, terwijl andere, zoals Fritillaria crown imperialis Lutea, dramatisch en indrukwekkend zijn met enorme gele bloemhoofdjes.

Fritillaria-bollen zijn gemakkelijk te kweken; De bloembollen van Fritillaria staan ​​graag op een gedeeltelijk schaduwrijke en beschutte plaats. Verwijder uitgebloeide Fritillaria-bloemhoofdjes voordat ze gaan zaaien en laat het blad op natuurlijke wijze afsterven.

Fritillaria-bollen verwilderen goed in de border, plant ze gewoon ongeveer 20 cm diep en laat ze met rust; Fritillariabollen verschijnen elk jaar weer uitbundiger. Fritillariabollen kunnen ook in de herfst worden gerooid en gedeeld.

Fritillaria-bollen hebben een sterke geur die knaagdieren afschrikt.

Hardy Fritillaries zijn er in vele soorten en maten

Interessant en ongebruikelijk, omdat ze in het voorjaar klok- of komvormige bloemen produceren, zullen ze volledig verwilderen in de tuin.

Hoe Fritillaria te kweken

Fritillaria zijn voorjaarsbloeiende bollen, gekweekt vanwege hun klokvormige bloemen. Drainage is belangrijk, plant de bol op zijn kant op een diepte van 12 cm zodat de holle kroon geen water vasthoudt en omring hem met grof zand om de afvoer te verbeteren. De dwergvariëteiten van Fritillaria-soorten worden het best gekweekt in bosjes in borders; groepen van 5-7 bollen zijn het meest effectief. Zet ze op een open zonnige plek en laat ze niet uitdrogen. Ze werken beter in een steenachtige bodem. Plant de kleintjes op een diepte van 5 - 8 cm. Zet het grote Crown Imperial type Fritillaria's in voor ondersteuning tijdens de bloeiperiode en bemest ze begin maart met organische mest. Laat het blad na de bloei op natuurlijke wijze afsterven en snoei de stengels terug tot aan de grond en markeer de plek met een stok om beschadiging van de bol tijdens de rustperiode te voorkomen. Het beste ongestoord gelaten. Geef in de winter een mulchbedekking.