Betaalbare planten voor huis en tuin

Vaste planten

Vaste planten maken een vrolijke tuin. Met onze grote collectie aan kleurrijke planten, grassen en klimplanten maak jij je tuin hélemaal af. Wist je dat ze elk jaar terugkomen met de prachtigste bloemen en kleuren. Onze vaste planten zijn biologisch gekweekt en staan vers voor je klaar met 100% bloei en groei garantie.

 

Filteren

Vaste planten: 1 x planten en jarenlang plezier!

Onze vaste planten zijn van grote waarde omdat ze elk jaar terugkomen en groter worden; dit betekent dat u uw investering jaar na jaar terugverdient! Als ze eenmaal op een geschikte plek zijn gevestigd, zullen ze jaar na jaar terugkomen - sommige tientallen jaren, waarbij ze elk jaar in omvang toenemen en in het aantal geproduceerde bloemen.

Door zorgvuldig planten te selecteren met verschillende bloeitijden, verandert je tuin gedurende het groeiseizoen en heb je altijd bloemen. Veel vaste planten hebben aantrekkelijk blad dat visueel interessant is, zelfs als ze niet in bloei staan, naast een grote verscheidenheid aan bloemkleuren en -vormen.

Wij leveren vaste planten in potten en vaste planten met blote wortel. Vaste planten kopen als slapende blote wortel is de beste manier om nieuwe exemplaren aan uw tuin toe te voegen voor veel minder geld dan planten die in een staat van volle groei zijn gekocht.

Hoe verzorg je je vaste planten met blote wortel

Blote wortel vaste planten zijn vaak beter om in de tuin te planten dan gevestigde planten uit een grote container, omdat gevestigde planten al wortelgebonden zijn en het erg lang kan duren om zich aan de tuin aan te passen. Een vaste plant met blote wortel, zodra je hem plant en water geeft, zal hij direct zijn wortelsysteem beginnen te ontwikkelen.

Bouw voor het beste resultaat een kegel met aarde in de bodem van het plantgat. Voeg geen kunstmest toe aan het plantgat, dit kan nieuwe wortels verbranden. Zet de plant in het plantgat en spreid de wortels rond de kegel van aarde. Vul het gat voorzichtig en verstevig de grond gaandeweg. Laat een lichte kuiltje rond de plant staan ​​om water vast te houden. Geef de plant water en verzadig de aarde rond de plant, zodat hij kan beginnen met werken aan zijn wortelsysteem

Geef uw planten altijd water gedurende 12 weken. Wekelijks weken stimuleert een wortelstelsel. Breng elk voorjaar een laag compost aan om voedingsstoffen te leveren en de bodem gezond te houden. Bemest elk voorjaar met wat organische mest.

Planten verdelen

De meeste, hoewel niet alle vaste planten, moeten om de drie tot vijf jaar worden verdeeld, vooral als het hart van de plant geen gezonde groei vertoont en de bloemen alleen aan de kant van de klomp verschijnen, dan is het tijd om ze te verdelen. Verdelen kan worden gebruikt om de grootte van snel uitbreidende overwoekerde planten te regelen, om meer planten te krijgen voor elders of om te delen met vrienden. Tekenen dat vaste planten moeten worden gedeeld, zijn bloemen die kleiner zijn dan normaal. De groei in het midden van de plant sterft af en laat een gat achter.

Over het algemeen is het het beste om voorjaars- en zomerbloeiende vaste planten in het vroege najaar te verdelen en herfstbloeiende rassen in het late voorjaar. Verdeel nooit vaste planten op warme zonnige dagen. Door de plant te verdelen wanneer deze niet bloeit, kan alle energie van de plant naar de wortel- en bladgroei gaan. Geef een paar dagen goed water voordat u ze verdeelt.

Bosjes kunnen het beste in het vroege voorjaar worden verdeeld, wanneer de nieuwe groei begint en het weer nog koel en vochtig is. De hele klomp kan van de grond worden verwijderd door rondom alle kanten van de plant weg te graven met een scherp, mes of troffel. Het kan met de hand uit elkaar worden getrokken, overtollige aarde afwassen zodat de wortels duidelijk zichtbaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de klomp kan er ook worden verdeeld zonder deze daadwerkelijk uit de grond te halen. Verdeel de bosjes in secties met wortels aan elke groeiende scheut. Laat de delen niet uitdrogen en herplant deze onmiddellijk in de tuin of in containers.

Hoe het te verdelen

Over het algemeen na de bloeiperiode in de nazomer. Neem twee vorken en een schop. Snijd de plantklomp los met de scherpe schop en til de klomp uit de aarde. Plaats de twee vorken stevig aan de rug en in het midden van de klomp en druk ze naar beneden. Gebruik de vorken als hefboom om de klonten in stukken te verdelen. Beweeg de vorken links en rechts van elkaar af. Verwijder alle dode, niet krachtig uitziende delen en herplant de veel kleinere gezonde klonten meteen; ze zullen snel teruggroeien.

Soms kun je het het beste doen met alleen een scherpe schop, bijvoorbeeld bij Hosta. Ze kunnen behoorlijk dicht worden en zijn dan moeilijk te breken. Gebruik de schop om ze in delen te snijden door de schop voorzichtig in het midden van de klomp te plaatsen en er meerdere keren doorheen te snijden. Herplant de planten meteen. Hosta's worden het best verdeeld aan het einde van de winter (eind februari en begin maart) of niet eerder dan midden oktober in de herfst.

Wat u uw planten moet voeden

U kunt uw tuinplanten versterken door ze de hele zomer een paar goede maaltijden te geven. Gepelleteerde pluimveemest kan hen de voedingsstoffen geven die ze nodig hebben om bodembacteriën te bestrijden. Potplanten werken beter als ze elke twee weken vloeibaar voer krijgen.

Gebruik bladvoeding voor langzaam groeiende planten die aanmoediging nodig hebben. Dit voedsel wordt door de bladeren geconsumeerd, waardoor ze een kickstart krijgen; het werkt direct maar het is van korte duur. Zodra uw planten een goede basis hebben, schakelt u over op de vloeibare voeding. Een populaire versie van het voeren is het gebruik van voedingsmengsels vanuit zee, vooral algen, omdat ze veel van de vijftig "sporenelementen" bevatten. Spoorelementen worden beschouwd als het meest geschikt voor de levering van bladvoeding. Algen bevatten ook enkele hormonen die als goed worden beschouwd voor de cellulaire ontwikkeling van de bladeren, bloemen en fruit van de planten. Waardoor bladvoeding weer nuttig wordt voor biologische tuiniers die kunstmatige hormoontoepassingen vermijden.

Koop betaalbare vaste planten bij TuinFlora

Online planten kopen is veilig en gemakkelijk bij TuinFlora. Het online tuincentrum voor vrolijk tuinplezier. Eenvoudig alle planten bestellen en snelle levering. Betaal gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment premium voorraad in huis om uit te kiezen.

Bij al onze planten krijg je een groei- en bloeiverzekering, als je niet tevreden bent, krijg je nieuwe of je geld terug. U kunt zonder zorgen bestellen. We hebben de beste kwaliteit. Ook kunt u uw planten bemesten met extra lekkere plantenvoeding.

Andere populaire planten die je misschien leuk vindt, zijn bonsaibomen en bloembollen. Bekijk ook onze tuin Vaste Planten en Heesters.
Ook hebben wij een grote variatie aan Kamerplanten voor een heerlijke groene sfeer in uw interieur.

Winterharde tuinplanten of vaste planten

Vaste planten sterven in tegenstelling tot struiken en bomen in de winter bovengronds af, ze slaan al hun energie op in hun wortels. In het voorjaar lopen ze weer opnieuw uit en in de loop der tijd vormen ze zo steeds grotere planten. Veel vaste planten kunnen na een aantal jaren, als ze te groot dreigen te worden, eenvoudig worden gedeeld met behulp van een scherpe spade. Beide delen kunnen dan opnieuw geplant worden. Vaste planten doen het goed in borders, kleinere soorten rondom heesters en gecombineerd met bijvoorbeeld bollen. De grotere vaste planten soorten kun je achterin de border planten, deze groeien dan in de loop van het seizoen boven de rest uit voor een verrassingseffect later in de zomer. Al met al heb je van winterharde planten jarenlang plezier voor weinig geld. Kijk ook eens bij onze voordeelverpakkingen, zoals de complete engelse cottage tuin, gemakkelijk en snel een complete border!

Potplant of wortelgoed?

In ons assortiment vind je zowel vaste planten die op pot geleverd worden of als wortelgoed. Wortelgoed is het deel van de plant dat in de winter onder de grond overleeft. Het scheelt een pot en aarde en maakt de planten daardoor zeer betaalbaar. Qua kwaliteit is er geen verschil. Het ziet er misschien minder indrukwekkend uit dan een plant op pot maar het gaat om wat er uitkomt in de groei. Denk maar aan een tulpenbol. Het enige nadeel van een vaste plant die als wortelgoed geleverd wordt, is dat het niet het hele jaar rond geplant kan worden en dat je even geduld moet hebben voor je er wat van ziet. Omdat wortelgoed in de vrije grond wordt gekweekt en niet in een pot hebben ze vaak wel een natuurlijker wortelgestel en groeien deze planten als ze eenmaal zijn aangeslagen vaak sneller door dan een potgekweekte plant!