Betaalbare planten voor huis en tuin

Pluimhortensia paniculata

De Hydrangea Paniculata ook wel de pluimhortensia genoemd heeft prachtige pluim vormmige bloemen. Plaats deze winterharde hortensia maar lekker in de volle zon. De hortensia bloeit vanaf juli tot augustus. De Hydrangea Paniculata kleurt in de herfst prachtig mee zodat je extra lang er van kan genieten.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

30 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

30 producten

Van laag naar hoog sorteren

Pluimhortensia

Pluimhortensia's (Hydrangea paniculata) bloeien uitbunding en zijn vooral in witte en roze tinten verkrijgbaar. Ze kunnen aan de maat worden, maar zijn gelukkig eenvoudig terug te snoeien. Er zijn ook compactere versie beschikbaar zoals Little Lime, die beter geschikt zijn voor de kleinere tuin.

Het mooie van Hydrangea paniculata is dat ze niet zo kieskeurig zijn over de pH van de bodem als andere hortensia's

De pluimen van de meeste cultivars verschijnen in de nazomer, maar duren tot in de herfst en vormen middelgrote of grote, spreidende struiken. Deze hortensia-variëteit zal blij zijn als ze geplant wordt waar ze een deel van de dag in de schaduw van de zon staan. Ze kunnen goed overweg met andere halfschaduwliefhebbers in september, zoals asters en Japanse anemonen Pluimhortensia's kunnen compact worden gehouden door te snoeien.

Pluimhortensia kopen? Snel en goedkoop thuis bezorgd door TuinFlora

Pluimhortensia  soorten bestellen doe je snel en eenvoudig bij Tuinflora, je online tuincentrum. Betaal je pluimhortensia gemakkelijk achteraf en niet goed geld terug. Diverse pluimhortensia soorten om uit te kiezen. Levering 6 dagen per week, ook op zaterdag en naar het buitenland.