Betaalbare planten voor huis en tuin

Begonias

Begonia's zijn populaire kamerplanten, zoals de Polkadot begonia en Begonia rex. Deze soorten zijn populair vanwege hun opvallende blad. De bladeren kunnen mooie vormen hebben met zilveren en roodachtige markeringen. Ze hebben alleen wat basiszorg nodig om ze er binnenshuis op hun best uit te laten zien. Plaats ze gewoon waar ze diffuus, helder licht krijgen.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Begonia kamerplant soorten

De bekendste begonia met betoverend getekende bladeren in de kleuren groen, grijsachtig tot zilverkleurig en rozerood is de Begonia Rex. Deze heeft vrij grote gekrulde bladeren. Een andere populaire is de Begonia maculata. Het heeft langwerpige bladeren met een stippenpatroon, de onderkant van het blad is donkerrood van kleur. Deze begonia wordt ook wel de polkadot of gestippelde begonia genoemd.

Hoe zorg je thuis voor een begonia?

Om het meeste uit uw begonia te halen, plaatst u deze op een plaats met diffuus licht, niet in direct zonlicht. Daar kan de begonia niet tegen. Deze kamerplant houdt van vochtige omstandigheden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft zonder te veel water te geven. Want natte voeten daar kan de begonia niet goed tegen. Om je plant gezond en sterk te houden, kun je hem af en toe vloeibare plantenvoeding geven.