Betaalbare planten voor huis en tuin

Perkplanten

Perkplanten voor een grote of een kleine tuin, wij hebben alle populaire eenjarige plantsoorten. Kies uit onze selectie van biologische planten en maak jouw tuin sfeervol met de mooiste bloemkleuren. Perkplanten worden ook wel eenjarige planten genoemd en zijn geliefd vanwege hun lange bloei en winterharde soorten. Of je nu gaat voor een petunia, begonia of het winterharde viooltje je ontvangt van ons altijd de gratis bloei en groei garantie.

Filteren

Geef uw tuin dit seizoen een make-over met onze perkplanten

Ons assortiment betaalbare perkplanten geeft uw tuin prachtige kleuren tot de eerste vorst! Perkplanten hebben een lang bloeiseizoen en dit maakt ze perfect om te planten in manden, potten, perken of bloembakken. We hebben veel meer zomerperkplanten om uit te kiezen dan de gebruikelijke petunia's en goudsbloemen. Perkplanten zijn er in alle soorten en maten, plugplanten en potvariëteiten. Cosmos, Begonia, Lobelia, Geraniums, Sweet peas, Fuchsia, eenjarige planten zijn een essentieel onderdeel van elke tuin. Ze zijn perfect om gaten tussen struiken of vaste planten op te vullen. Eenjarigen vallen onder twee categorieën: winterhard en halfhard. Winterharde eenjarigen kunnen buiten worden geplant en zullen koudere temperaturen verdragen. De zachtere halfharde eenjarigen hebben wel wat bescherming nodig tegen ijzige nachten en mogen niet worden geplant voordat alle kans op vorst voorbij is. Hun seizoen is voorbij zodra de eerste vorst in de late herfst aanbreekt.

Hoe zorg ik voor mijn perkplanten?

Eenjarige perkplanten zoals petunia's, lobelia's, vlijtige liesje en viooltjes zijn niet al te moeilijk om te planten en verzorgen. Volg simpelweg de onderstaande tips: Haal de planten uit de potten waarin ze zijn gekweekt. Ze hebben bijna altijd een wortelkluit. Breek de onderkant van de kluit of snij deze dwars door met een scherp mes, want dit stimuleert de plant om een ​​sterk wortelgestel te ontwikkelen in je border of pot. Week de planten in water voordat u ze plant. Plant ze in een combinatie van 1/3 potgrond en 2/3 tuinaarde (goed mengen). Plant ze niet dieper dan het oppervlak (bovenkant) van de kluit en druk de grond eromheen stevig aan. Geef de planten wat organische mest en goed water. Verwijder tijdens het seizoen de uitgebloeide bloemhoofdjes, zodra ze vervagen. Geef ze elke twee weken plantenvoeding in de vorm van oplosbare meststof. Voor planten die worden geplant in grote plantenbakken zoals Spaanse Marguerites - Lobelia ricardi - Tibouchina en Abutilon Bell, behandelt u ze zoals hierboven, maar bereidt u de bodem als volgt: gebruik 1/3 grof zand - 2/3 potgrond en meng wat organische mest door de bodem. Leg een goede laag kiezelstenen op de bodem van de plantenbak, dit zal helpen om overtollig water vrij weg te laten lopen, aangezien veel kuipplanten niet gedijen door drassige grond. Bemest de plantenbakken elke twee weken met een oplosbare meststof of gebruik langzame meststoftabletten. Mesttabletten met langzame afgifte voeden uw planten ongeveer 6 maanden.

Koop tuinplanten online bij TuinFlora

Online planten kopen is veilig en makkelijk bij TuinFlora. Hét online tuincentrum voor al uw tuinierplezier. Groot aanbod aan planten, makkelijk bestellen en snelle levering. Makkelijk betaalsysteem en niet goed geld terug. Groot assortiment waar u op uw gemak vanuit huis uit kan kiezen.

Bij al onze planten is groei- en bloeigarantie inbegrepen. Als u niet tevreden bent zullen wij het product vervangen of een terugbetaling regelen. U kunt zonder zorgen bestellen. Wij hebben de beste kwaliteit. 

Populaire planten die u misschien leuk vindt, zijn onze bonsaibomen en bloembollen. Bekijk ook onze vaste planten en heesters voor in de tuin. Wij verkopen daarnaast een grote variatie aan kamerplanten, zodat u de natuur ook naar binnen kunt halen!