Betaalbare planten voor huis en tuin

Helleborus

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

10 producten

Van laag naar hoog sorteren

Helleborus is ook bekend als kerstroos, en Helleborus orientalis als vastenroos

Helleborus komt oorspronkelijk uit de struikachtige gebieden van het Alpengebied; Helleborus houdt van een beetje kalk in de grond en is zeer winterhard. Helleborus bloeit in de winter of het vroege voorjaar met spectaculaire bloemen. Sommige Helleborus kunnen rond de kerst in potten bloeien (Helleborus Niger).

De zogenaamde orientalis Helleborus soorten zijn zeer geschikt voor in de border en in grote potten. De bloemen van de orientalis Helleborus-soorten zijn erg kleurrijk. Eenmaal geplant en gesetteld, haat Helleborus het om gestoord te worden, dus we raden aan om de plantlocatie met aandacht te kiezen.

Helleborus planten of Kerstrozen zijn prachtige vaste planten voor de vroege voorjaarsbloei

Helleborus is afkomstig van de Balkan. De wilde soorten groeien daar op kalkhoudende grond in een onderbegroeing van houtige struiken. De zaden van de helleborus hebben een zo genaamd mierenbroodje. De mieren verplaatsen de zaden, op deze manier zaait de Helleborus zich uit.

De planten houden van een licht beschaduwde plaats en hebben een hekel aan felle zon. De grond moet luchtig en doorlatend zijn, van licht zuur tot alkalisch (PH 5-7)