Betaalbare planten voor huis en tuin

Rozen

Rozen zijn de finishing touch van je tuin. Deze unieke tuinplant met zijn kenmerkende bloemen is verkrijgbaar van de klassieke theeroos tot aan de modernere floribunda soorten. Plant eens een klimroos voor prachtige hoge bloei decoraties of versier je tuin eens met een kleurige bodem bedekkende roos. Met zorg en liefde gekweekt voor 100% bloei en groei garantie.

Filteren

Rozen zijn een van de meest populaire tuinstruiken aller tijden

We hebben veel van de meest populaire rozensoorten op voorraad, zoals klimrozen, bodembedekkende rozen, polyantha rozen en Engelse rozen.

Mooie en veelzijdige rozen blijven 's werelds meest populaire struiken.

Veel verschillende rozenrassen voor in uw tuin. Betaalbaar, gegarandeerd thuisbezorgd binnen een week! Rozen vormen een grote groep struiken, klimplanten of hangplanten en zijn erg populair vanwege hun schoonheid en geur. We hebben de beste variëteiten geselecteerd. Koop een van onze rozen, u zult er geen spijt van krijgen

Rozen groeien goed in de volle zon en in vrijwel elke tuingrond, mits ze goed doorlatend zijn.

Rozen planten

Plant Rozen in een ruim gat van minimaal 30 x 30 x 30 . Vul het plantgat gedeeltelijk met een mengsel van potgrond grof zand verrijkt met wat organische mestkorrels. Zet de plant in het gat op zo'n diepte dat het transplantaat ongeveer 3 cm onder het oppervlak is. Vul het kuiltje op met het grondmengsel. Til de struik daarbij een beetje op en neer zodat de grond overal rond de wortels wordt gevuld (om luchtbellen te vermijden). Druk de grond stevig met uw voet naar beneden en vul aan.

Geef goed water en vul rond de basis van de struik als het transplantaat wordt blootgesteld. Geef twee weken goed water. Als u rozenstruiken met kale wortels plant, is het raadzaam om de wortels een nacht te laten weken voordat u ze in een emmer met water plant.

Zorg voor je rozen

In de nazomer heeft uw rozentuin extra verzorging nodig, omdat warmte hun ergste vijand kan zijn. Geef rozen altijd water vanaf de wortels. Rozen van boven naar beneden water geven kan schimmelproblemen veroorzaken. Bij droge periodes dagelijks water geven. Bescherm uw rozen tegen schimmelziekten door wekelijks een fungicide te sproeien. Houd altijd het midden van uw struiken vrij van groei. Dit helpt om de insecten buiten te houden en laat de lucht circuleren wat resulteert in minder schimmelinfecties.

Snoeien

Om te beginnen is het belangrijk dat u schone, scherpe gereedschappen gebruikt om de verspreiding van infecties te voorkomen. De meeste rozenstruiken kunnen het beste in de late winter of het vroege voorjaar worden gesnoeid. Onderzoek uw roos om te bepalen wanneer deze moet worden gesnoeid.

Vroegbloeiende rozen bloeien op de groei van vorig jaar, dus de bloemen worden vernietigd als je te vroeg snoeit, vroege bloeiers kunnen het beste na de bloei worden gesnoeid. Als ze bloeien op Nieuwe groei, snoei ze terwijl ze inactief zijn of wanneer ze op het punt staan ​​de kiemrust te doorbreken.

Scheuten die bruin zijn geworden en broos zijn, kunnen ziekten verspreiden in gezonde scheuten, dus het is het beste om te beginnen met het afsnijden. Verwijder eventuele zwakke stengels en of er aanwijzingen zijn voor meeldauw.

Verwijder oude stengels uit het midden om het minder druk te maken. Dit bevordert de licht- en luchtcirculatie en biedt een fundering van takken die tot kniehoogte kunnen worden teruggeknipt. Snoei rozen onder een hoek, direct boven een knop die naar buiten is gericht, de sneden moeten weglopen van de knop.

Houd ze in bloei

Uitgebloeide bloemhoofdjes afsnijden zodra ze verschijnen. Zodra de eerste overvloed aan bloemen is vervaagd, kunt u ongeveer 30 cm van de scheutuiteinden afsnijden.

Het is belangrijk om geen decoratieve heupen af ​​te snijden, aangezien deze in de herfst fruitbessen zullen onthullen.

Voor het beste resultaat voedt u uw rozenstruiken met een rozenmeststof met een hoog kaliumgehalte in juli, ze hebben dit nodig om nieuwe en bossige groei te bevorderen, aangezien het veel energie gebruikt om de bloemen te produceren. Twee handenvol per struik is voldoende. Meng dit door de aarde rondom je struik en geef veel water. Na het besproeien breng je een laag mulch van 5 cm (goed verteerde organische stof) aan over de grond om de mest vast te houden.

Bemest

Maak in de herfst je rozenrand schoon en breng extra compost aan rond de basis van de roos zodat de hele brachebasis bedekt is met grondcompost (heuveltje rond de basis van de struik)

Tijdens Februari verspreid ongeveer een vork met mest rond en over de basis van de roos. Dit zal zich geleidelijk in de grond werken en langzaam de struik voeden, dit vinden ze erg lekker.

Geef in mei en juli een speciaal samengestelde meststof voor rozen volgens de instructies op de verpakking. Geef Rozen tijdens de zomer op warme dagen extra water maar alleen 's avonds en nooit op het blad altijd eronder, anders kan je roos een schimmelinfectie krijgen zoals een zwarte vlek.