Betaalbare planten voor huis en tuin

Allium

Allium bloembollen geven opvallende bloemen op lange stelen. De grote soorten zoals gladiator geven bloemen tot wel 25cm in diameter en worden wel een meter hoog. Deze  grotere soorten Alliums zijn ideaal voor tussen vaste planten wat verder naar achteren in de border, ze steken overal bovenuit!

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

12 producten

Van laag naar hoog sorteren

Allium of sierui bloembollen zijn zeer decoratieve leden van de uienfamilie

Alliumplanten groeien uit bloembollen of wortelstokken. Alliumbloemen worden van de late lente tot de vroege zomer gedragen op bladloze stengels. De bloemen van sommige Allium-soorten zoals Allium Gladiator zijn erg groot; ze zijn perfect voor zowel verse als gedroogde bloemstukken.
Ons grote assortiment Premium Allium Bloembollen wordt rechtstreeks uit de bloembollenvelden van Holland geleverd, 100% gegarandeerd, snelle levering.

Hoe de grotere Allium-variëteiten te planten

De grote bolvormige alliums zoals Aflatunense - Gladiator - Mount Everest - Giganteum - Zijne Excellentie - Allium nigrum en Schubertii produceren allemaal grote bloemhoofdjes en hebben grote bollen, veel groter dan de kleine bol Alliums zoals Moly en Rosenbachianum en Oreophilum het zijn de kleine Allium bollen, variërend in bolmaat van 4 - 7 - 8 cm. Plant de grote alliumbollen het beste op een beschutte plek, omdat de grote bloemhoofdjes wind vangen en de bloemhoofdjes beschadigen. Plant ze op een diepte van 10 - 12 cm. Plant ze op de voorbereide locatie en plaats de puntige punt naar boven en druk ze voorzichtig naar beneden. Verdeel de bovengrond in fijnere grond (verwijder klonten) en vervang de grond geleidelijk over de geplante bollen. Geef na het planten altijd goed water.

Voorjaar bloei

In het vroege voorjaar, wanneer de spruiten zichtbaar worden, bemest met wat organische mest. We raden een mulch aan over het pas aangeplante gebied. Zodra je een spruit ziet verschijnen, afhankelijk van de locatie, wil je misschien een stok naast de stengel plaatsen ter bescherming. Zet de stok een beetje uit het midden van de plant, anders forceer je de stok in de bol. Verwijder het afgestorven blad nadat de plant is uitgebloeid en de stengel is verwelkt. Markeer de locatie ter bescherming van de lamp. Volgend seizoen komt de plant weer tevoorschijn.