Betaalbare planten voor huis en tuin

Waterplanten

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren

Creëer een water oase in uw tuin of op uw terras

Er gaat niets boven het geluid van water om uw buitenruimtes een gevoel van rust te geven. Zelfs de kleinste ruimte is voldoende om een ​​kleine bak met miniatuurwaterplanten zoals Nymphaea-waterlelies te herbergen.

Watertuinieren in het algemeen

Planten aan het water: plant deze in met humus verrijkte grond in ruime plantgaten. Meng de verrijkte aarde met zand of fijn gruis om het water goed te laten weglopen (ze houden van vochtige maar niet natte voeten. Standplaats moet altijd zonnig tot halfschaduw zijn. Vaste plant Anemoon Horine Jorbert verdraagt ​​schaduw. Bemest met wat organische mest na het planten en in juni ongeveer 12 + 10 + 18 meststof.

Ondiepe planten: Plant deze in manden in een mengsel van 2/4 compost - ¼ zand en ¼ klei of een standaard kant en klare compost speciaal voor de vijver. Zorg ervoor dat de planten net boven het oppervlak van de aarde gluren. Leg na het planten een laag fijn wit grind of grind op de aarde om ervoor te zorgen dat de mand niet wegdrijft. Over het algemeen zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Verdeel de wateriris om de drie jaar door de wortels door te snijden en de krachtigste jonge exemplaren opnieuw te planten.

Planten met een gemiddelde diepte: plant deze in manden in een mengsel van 2/4 compost - ¼ zand en ¼ klei of een standaard kant-en-klare vijvercompost. Zorg ervoor dat de planten net boven het oppervlak van de aarde gluren. Leg na het planten een laag fijn wit grind of grind op de aarde om ervoor te zorgen dat de mand niet wegdrijft. Plant de Pickerel Rush meer naar de zijkant van de vijver en de Dwergwaterlelies iets verder van de zijkant. Plaats de manden vrij voorzichtig in het water, zodat ze niet omvallen of u helemaal opnieuw moet beginnen. Plaats de mand op een platte schop en laat de schop in de vijver zakken en houd hem zo plat mogelijk totdat de mand van de schop op de gewenste locatie glijdt.

Diepe sectie: plant als de tussenliggende planten, maar gebruik grotere manden voor de diepwaternymphea. Zorg voor voldoende gewicht bovenop (grind) om te voorkomen dat de mand gaat drijven.

Hoe hou je algen uit je tuinvijver

Algen op afstand houden: vrij eenvoudig; overvul de vijver niet. Voer de vissen slechts één keer per week, ze zouden voedsel moeten vinden in een gezonde vijver.
Tip: (laat de vijver 10 weken bezinken en de planten groeien voordat u er vissen in zet). Als algen uitgroeien tot groene wolkjes kunt u een flesje gewone azijn aan het vijverwater toedienen. Test het eerst door wat azijn op een zwevende algenwolk te sproeien en je zult zien dat het doodt. Pas op met het blad van waterlelies, ze houden er niet van om azijn op hun bladeren te hebben, omdat het ze zal verschroeien. Het is een goedkope maar effectieve methode, u moet testen hoeveel u voor uw vijver moet aanbrengen. (Over het algemeen werkt een fles van 1 liter voor 6000 liter vijverwater).

Hoe waterlelies te planten

Waterlelie planten en verzorgen:
Voor het planten van waterLelies heb je het volgende nodig: waterleliecompost, waterplantmand voor waterlelies, grind en oude kranten

Plaats de krant dubbellaags in de mand, waarbij de onderkant en zijkanten van de mand worden bedekt. Vul de mand voor 2/3 met een mengsel van potgrond en klei 1/3 klei 2/3 potgrond. Plant de waterlelieknol in de compost zodat het oog van de knol zich boven het oppervlak van de mand bevindt, vul aan met het resterende compostmengsel en dek af met een dubbele laag Newspaper nadat je de mand met zijn compostputje water hebt gegeven. 

Leg een paar schepjes grind op de Newspaper-laag, zorg ervoor dat de spruit van de knol eruit gluurt en daarbovenop. Het zal helpen als je een handvat van draad maakt, zodat je de mand gemakkelijk en in een rechte lijn kunt onderdompelen, anders kan het lastig zijn en is al het werk ingeslikt. Plaats de mand op zijn uiteindelijke positie in twee fasen, één: dompel hem onder in ondiep water, totdat je het gebladerte ziet groeien, dan twee: dompel hem onder op zijn uiteindelijke positie (dieper). Dit zal de jonge plant helpen om in fasen naar de top te groeien.

Snoei wortels terug als bladeren van water Lelies op elkaar groeien, haal de mand eruit en snijd wortels en knollen terug - plant mooie gezond uitziende knollen en geef de rest weg aan een vriend, doe dit in het vroege voorjaar, als je ziet wat groei onder water. Doe het snel en bedek de plantendelen terwijl u zich boven het oppervlak bevindt, zodat ze niet door de zon worden aangetast.

Meststof: doe in elke mand enkele meststoftabletten met langzame afgifte, deze voeden de mand het hele seizoen door, gebruik een tablet per inhoud van twee liter.

Andere interessante informatie over waterlelies: De dwergsoorten (Nymphea pygmea) behoren tot de zogenaamde Mariacea-hybriden. Vernoemd naar Mons. Joseph Latour-Marielac. Deze Franse Grouwer van waterlelies was eind 19e eeuw. eeuw de enige die wist hoe ze waterlelies onder elkaar moesten kruisen. Hij bracht een aantal belangrijke variëteiten groot, vooral dwergsoorten. Zijn rassen worden gekenmerkt door rode vlekken en strepen in het blad. Zijn rassen vormen tot op heden een belangrijke groep. Hij nam de kunst van het oversteken van waterlopen met zich mee in zijn graf, omdat hij niemand vertrouwde met zijn vaardigheden. Anderen hadden een paar decennia nodig om de manier om het te doen opnieuw uit te vinden. Een van de meest bekende Mariacea-hybriden is de var. Pygmea Helvola. Het groeit zelfs in emmers en pannen met slechts 10-20 cm water. Dit maakt het mogelijk om zelfs op uw terras - vlonder of balkon een waterlelie te hebben.

Waterlelies per type

We hebben verschillende waterlelies in ons assortiment: we hebben drie verschillende groepen: de grootbloemige Nymphaea, de kleinbloemige dwergnymphaea, de tropische nymphaea. De grootbloemige Nymphaea dient gekweekt te worden in vijvers met een diepte van 60 cm en meer en een beschikbare oppervlakte van minimaal 2 x 2 mtr. De Small Dwarf Nymphaea kan gekweekt worden in een vijver van 1 x 1 mtr en een diepte van 20 - 40 cm. De Triopical Nymphaea, zoals Blue King, wordt graag gekweekt in ons klimaat in een warme, zonnige vijverdiepte tot 50 cm en moet voor de winter worden verwijderd en vochtig maar vorstvrij worden bewaard.

De dwergnymphaea's zijn ook zeer geschikt om in kuipen te planten voor terrasplanken.

Vijver in de winter

Zorg ervoor dat uw vijver in de herfst en winter regelmatig wordt ontdaan van bladeren en ander vuil, omdat dit voorkomt dat ziekten uw vissen schaden. Als u vissen in uw vijver heeft, is het een goed idee om er een bal op te laten drijven, omdat dit voorkomt dat de hele vijver bevriest en uw vissen uitgehongerd wordt door zuurstof, het voorkomt ook de vorming van gas dat uw vissen kan doden of schaden. .

Houd het waterpeil in uw vijver in de gaten, want strenge vorst kan vijverfolies en constructies beschadigen.

Loop niet over het ijs en sla het niet met geweld open, de trillingen (schokgolven) kunnen uw vissen doden.

Het is een goed moment om uw waterlelies voor februari-maart te bestellen, vooral de dwerg (pygmea-soorten) zijn geweldig omdat ze het goed doen in ondiep water en zelfs in emmers (min. diepte 15-20 cm). / p>

Koop vijverplanten online bij TuinFlora

Online planten kopen is veilig en gemakkelijk bij TuinFlora. Het online tuincentrum voor vrolijk tuinplezier. Eenvoudig alle planten bestellen en snelle levering. Betaal gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment premium voorraad in huis om uit te kiezen.

Bij al onze planten krijg je een groei- en bloeiverzekering, als je niet tevreden bent, krijg je nieuwe of je geld terug. U kunt zonder zorgen bestellen. We hebben de beste kwaliteit. Ook kunt u uw planten bemesten met extra lekkere plantenvoeding.

Andere populaire planten die je misschien leuk vindt, zijn bonsaibomen en bloembollen. Bekijk ook onze tuin Vaste Planten en Heesters.
Ook hebben wij een grote variatie aan Kamerplanten voor een heerlijke groene sfeer in uw interieur.

Vijver en oeverplanten voor elke watertuin!

Houd met vijverplanten of water- en oeverplanten goed rekening met de diepte van uw vijver en de gevraagde waterhoogte voor iedere plantensoort.

Plant uw waterplanten in mandjes en verzwaar deze met een laagje grind. Laat de potten eerst voltrekken met water voordat j jouw vijverplanten onderdompeld. Op deze manier voorkom je het omkiepen van de potten door de luchtbellen in de potten of mandjes. Oeverplanten staan het liefste net boven het water of tot maximaal 10 cm diepte.

Een fraaie vijver kan niet zonder een beplanting met oeverplanten rond de vijver, het is de aankleding van je watertuin

Oeverplanten die geschikt zijn voor een moerasachtige tuin en vijverrand 

Veel van deze planten houden van zurige aarde, werk een ruime hoeveelheid losse turf door de bovengrond.

Dotterbloem ( Caltha palustris) is een prachtige voorjaarsbloeiende plant, probleemloos bloeit deze plant met vele diepgele bloemen. Kan in ondiep water geplaatst worden

De Etage Primula (primula japonica  en primula beesiana soorten). Prachtige plant voor vochtige aarde. Sierlijke bladrozetten met daarboven bloemstengels tot 50 cm hoogte. De bloemen staan in circelvormige etages gerangschikt. Zeer fraaie plant, bloeitijd mei – juni

Astilbe geeft een prachtig effect aan de waterkant. De sierlijke pluimen staan fier boven het water en geven met hun heldere kleuren een prachtig plaatje. Ze houden van turf en halfschaduw. In de volle zon kan wel, dan direct aan de waterkant net boven het water plaatsen.

Iris ensate, de japanse iris, is een van de fraaiste iris soorten die er zijn. Diepwarme kleuren, grote bloemen, tot wel 20 cm diameter. Standplaats volle zon in de turf, net aan de waterrand.

Kattenstaart (Lythrum salicara). Zeer fraaie rijkbloeiende plant met dieproze bloemen en aantrekkelijk voor vlinders. Sterk en betrouwbaar. Standplaats, zowel in de border als aan de waterkant in de zon of halfschaduw, tot 100 cm hoog.

Hosta Halcyon prachtige hosta met een zilvergrijs blad. Deze hosta doet het goed aan de vijverrand net boven het water. Het fraaie blad en de kleur daarvan geven een bijzonder effect. Standplaats zon tot halfschaduw, hoogte tot 50 -60 cm