Spinazie Zaad Amsterdams Reuzenblad
- Bij 2 of meer € 1,13 per stuk (bespaar 10%)
- Bij 3 of meer € 1,06 per stuk (bespaar 15%)
- 1 x Spinazie Amsterdams scherp
Botanische naam | Spinazie Amsterdams scherp |
---|---|
Categorie | Spinach |
Aantal | 1x |
Bloemen | Nee |
Geurend | Nee |
Snijbloemen | Nee |
Vruchten | Nee |
Eetbaar | Nee |
Oogsttijd | April - October |
Standplaats | Zonnig |
Winterhard | Nee |
Bodembedekker | Nee |
Verwilderd | Nee |
Plantdiepte | 2cm |
Grondsoort | Goed doorlatende grond |
Volgroeide hoogte | 10cm - 20cm |
Volgroeide breedte | 5cm - 10cm |
Giftig | Nee |
Maat | Zaden |
Hoe verzorg je Spinazie Zaad Amsterdams Reuzenblad
Spinazie geeft de voorkeur aan een goed doorlatende neutrale grond en kan in de volle zon of halfschaduw worden gekweekt. Het is een snelle groeier en moet om donkere, gezonde bladeren te produceren regelmatig worden bemest met kunstmest met een hoog stikstofgehalte. Voor het beste resultaat moet u een maand voor het planten mest in de grond graven. Zaai vanaf maart om de week voor een continue aanvoer van spinazie gedurende het hele seizoen tot de vorst aanbreekt. Zaai de spinaziezaden dun in rijen of verspreid. Voor groeiende jonge bladeren, zaai ze op 3 -4 cm van elkaar, en op 25 cm voor volgroeide planten. Bedek licht met aarde en geef goed water. Houd de grond vochtig tot ontkieming. Zodra de planten volwassen bladeren hebben, kun je beginnen met het uitdunnen van de planten tot ongeveer 15 cm uit elkaar. Dunningen kunnen worden gegeten. Als de ruimte beperkt is, kun je spinazie gemakkelijk in bakken of bloembakken telen, maar planten die in bakken worden gekweekt hebben meer water nodig om uitdroging te voorkomen. Oogst spinazieblaadjes als je ze nodig hebt van de buitenkant van de plant, of van de hele plant voordat ze beginnen te bloeien. Kan worden overwinterd bij temperaturen onder het vriespunt, mits goed beschermd.